Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα διαπιστώσετε αν το δωμάτιό σας είναι καθαρό.

Το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας είναι το «σπίτι» σας όταν είστε μακριά από αυτό. Με τη μόνη διαφορά ότι σε αυτό μπορεί να έχουν κοιμηθεί εκατοντάδες άλλοι πριν από εσάς από κάθε γωνιά της Γης!

Και φυσικά δε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι σε ό,τι αφορά την καθαριότητα το προσωπικό του ξενοδοχείου ακολουθεί τους ίδιους σχολαστικούς κανόνες υγιεινής όπως κάνετε εσείς στο δικό σας σπίτι.

Είναι ωραίο να βρίσκετε το κρεβάτι σας στρωμένο και τις πετσέτες διπλωμένες, όσο εσείς ανακαλύπτετε νέους κόσμους, όμως ένα συμμαζεμένο δωμάτιο, δε σημαίνει ότι είναι και... καθαρό από μικρόβια!

Μερικά από τα μέρη, που σύμφωνα με μελέτες υπάρχει ένας πλούσιος κόσμος μικροβίων, είναι οι διακόπτες, τα τηλεκοντρόλ και τα κουμπιά της συσκευής του τηλεφώνου.

Το independenttraveler.com προτείνει τις παρακάτω συμβουλές, προκειμένου στο επόμενο ταξίδι σας να απολαύσετε τον ύπνο σας σε ένα καθαρό δωμάτιο!

-Διαβάστε τις κριτικές: Η τιμή, η τοποθεσία και το όνομα ενός ξενοδοχείου δεν αποτελούν απαραίτητα συνώνυμα της καθαριότητας και των κανόνων υγιεινής. Προτού το επιλέξετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που έχουν πει όσοι το διάλεξαν πριν από εσάς.

-Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας: Μπορεί να σας θυμίζει τις φωνές της μαμάς σας όταν είσασταν μικροί, όμως το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώνετε τις πιθανότητες να μεταφερθούν ιοί και βακτήρια από τα αντικείμενα που αγγίζετε (τηλεκοντρόλ, διακόπτες κτλ) στο στόμα, τα μάτια ή τη μύτη σας.

-Αφαιρέστε τα σκεπάσματα: Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν πλένουν τα σκεπάσματα κάθε φορά που αλλάζει ο επισκέπτης σε ένα δωμάτιο. Μην ντραπείτε να ρωτήσετε πόσο συχνά πλένουν τα σκεπάσματα κι αν δεν είστε σίγουροι, κουβαλήστε τη δική σας κουβερτούλα!

-Ψεκάστε με ένα αντιβακτηριακό καθαριστικό τις επιφάνειες: Δεν πήγατε διακοπές για να καθαρίζετε, όμως αν δεν είστε σίγουροι ότι το μπάνιο σας έχει καθαριστεί σωστά, είναι καλύτερο να προμηθευτείτε ένα ειδικό καθαριστικό σπρέι και να ψεκάσετε μερικές φορές, παρά να αναρωτιέστε πόσα μικρόβια «μεταναστεύουν» στο σώμα σας κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε!

-Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα ποτήρια: Το πλαστικό σακουλάκι με το οποίο είναι καλυμμένα δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν καθαριστεί σωστά. Αν παρόλ’ αυτά το χρειάζεστε μπορείτε να το κρατήστε για 1-2 λεπτά κάτω από καυτό τρεχούμενο νερό πριν το χρησιμοποιήσετε.

-Μείνετε μακριά από κοριούς: Για να διαπιστώσετε αν στο κρεβάτι σας δεν υπάρχουν κι άλλοι «ένοικοι», σηκώστε το στρώμα και εξετάστε την περιοχή. Αν δείτε κοκκινωπές, καφέ κηλίδες (αποξηραμένα περιττώματα εντόμων) κάτω από αυτό... καλύτερα να μην κοιμηθείτε σε αυτό. Κάντε το ίδιο και με τα μαξιλιάρια σας. Ειδοποιήστε αμέσως τη ρεσεψιόν και ζητήστε να σας αλλάξουν δωμάτιο ή να σας επιστρέψουν τα χρήματά σας. Αν σας δυσκολέψουν απευθυνθείτε στον διευθυντή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.