Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αναμονή, ταλαιπωρία και... ελπίδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρατάει τα σκήπτρα των μεταμοσχεύσεων ήπατος, νεφρού και παγκρέατος πανελλαδικά, έχοντας δώσει ζωή και ελπίδα σε σχεδόν 2.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα, ενώ διαθέτει τη μοναδική εντατική μονάδα νεογνών στη Βόρεια Ελλάδα.

Με 934 κλίνες και 59 τμήματα, μονάδες και εργαστήρια (36 του ΕΣΥ και 23 πανεπιστημιακά), το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θεωρείται το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, με σχεδόν 2.000 άτομα προσωπικό, που διεκπεραιώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, εισαγωγές, νοσηλείες, χειρουργεία, γεννήσεις και άλλα περιστατικά.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, το Ιπποκράτειο καλείται να διαχειριστεί μεγαλύτερο όγκο ασθενών με λιγότερο προσωπικό και 25% μειωμένη χρηματοδότηση (στα 44 εκατομμύρια πέρυσι έναντι 60 προ κρίσης).

«Η κρίση και η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης οδηγούν τους ασθενείς όλο και περισσότερο στα επείγοντα. Το αποτέλεσμα είναι ταλαιπωρία, αναμονή έως και 6 ωρών και εκνευρισμός των ασθενών, που ξεσπούν στο προσωπικό. Στις εφημερίες το νοσοκομείο βογκάει», λέει στο «Έθνος» ο πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής, Θ. Νικολαΐδης. Οι εφημερίες του Ιπποκράτειου συγκεντρώνουν κατά μέσο όρο 1.500-1.700 άτομα, από τα οποία, σύμφωνα με τους υπευθύνους του νοσοκομείου, χρήζουν πραγματικά νοσοκομειακής φροντίδας περίπου οι 300.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους αναισθησιολόγους (14 συνταξιοδοτήθηκαν μαζικά), κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν δραστικά τα χειρουργεία, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλευτικό, αλλά και σε βοηθητικό προσωπικό.

«Λείπουν τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμων, εργάτες, τεχνικό προσωπικό, ενώ κατά καιρούς μένουμε από γάζες, σύριγγες και άλλα αναλώσιμα», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γ. Λειβαδιώτης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.