Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε κάθε γωνιά της Ελλάδος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραδόθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό στο ΚΥ Καλλονής Λέσβου.

Την στήριξη τους στους ανασφάλιστους πολίτες της Μυτιλήνης και της Καλλονής Λέσβου με την μηνιαία αποστολή φαρμάκων προσέφεραν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κλιμάκιο εθελοντών ιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της ΙΑΑ, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις φορέων του νησιού, κατέγραψε τα τοπικά προβλήματα και παρέδωσε 20 κιβώτια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου και στον πατέρα Ευστράτιο Δήμου της Μ.Κ.Ο. «ΑΓΚΑΛΙΑ».

«Σε μια Ελλάδα που η οικονομική κρίση πλήττει την οικογένεια το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αγωνίζεται προκειμένου να μην μείνει κανείς ανασφάλιστους χωρίς το γιατρό και το φάρμακο του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε:

«Ζητήσαμε από τους γιατρούς να μας στείλουν λίστα με ανασφάλιστους και απόρους ασθενείς τους οποίους και θα υιοθετήσουμε καλύπτοντας κάθε μήνα το φάρμακο της».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του πατρός Ευστρατίου στην Καλλονή ως πιστή εφαρμογή των ευαγγελικών ρήσεων και ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. «Προσπαθούμε, πρόσθεσε, να γεφυρώσουμε την έλλειψη με την ανταπόκριση, τον γιατρό με τον ασθενή, τον ασθενή με το φάρμακο. Τα προβλήματα είναι πολλά και το χειρότερο γίνονται περισσότερα και δυσεπίλυτα. Μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όσο αντέχουμε, θα προσπαθούμε να στηρίζουμε όσους υποφέρουν».

Ο πατέρας Ευστράτιος χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα μέσω της Αποστολής και του ΙΣΑ η δημιουργία στη Καλλονή Κοινωνικού Φαρμακείου. Ευχαριστώ πάνω από όλα τον Αρχιεπίσκοπο για το ενδιαφέρον του και την προστασία του. Ευχόμαστε να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε το φάρμακο στον ανασφάλιστο που το χρειάζεται. Βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές ο καθένας κοιτάει την τσέπη του και όχι τον συνάνθρωπο. Το ευαγγέλιο λέει ότι ο θησαυρός είναι στην καρδιά του ανθρώπου και δεν είναι άλλος από την αγάπη στον ίδιο τον άνθρωπο».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.