Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Το φιλί του Πάπα στον παραμορφωμένο ασθενή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο προκαθήμενος του Βατικανού έχει καταφέρει να γίνει ο αγαπημένος πάπας όχι μόνο των Ιταλών αλλά και ολόκληρου του κόσμου αφού με κάθε του πράξη μεταδίδει το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης .

Αυτή τη φορά εξέπληξε με την συμπόνια που έδειξε σε έναν παραμορφωμένο άνδρα που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση.

Ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ευλόγησε τον ασθενή, τον αγκάλιασε και φίλησε τα σημάδια στο κεφάλι του.





Η συγκινητική στιγμή απαθανατίσθηκε και όπως είναι αναμενόμενο κάνει το γύρο του κόσμου.

Η νευροϊνωμάτωση είναι μια γενετική ασθένεια που δεν είναι μεταδοτική και προκαλεί διαταραχές στην όραση. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανίσει και καρκίνο.

Ο άνδρας με τη σπάνια αρρώστια πλησίασε τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας ζητώντας ευλογία και ο ποντίφικας, αγκαλιάζοντάς τον, ανακούφισε τον προσκυνητή.

Η σπάνια και επώδυνη ασθένεια του άνδρα, που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση, προκαλεί διαταραχές της όρασης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφάνιση καρκίνου.

Η παραμόρφωση που προκαλεί αυτή η ασθένεια, συχνά υποχρεώνει τους πάσχοντες να αποκοπούν από το κοινωνικό περιβάλλον και να κλειστούν στο σπίτι τους.

Πριν ευλογήσει τον άντρα με την νευροϊνωμάτωση, ο προκαθήμενος του Βατικανού ζήτησε από τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία να προσευχηθούν για ένα άρρωστο κοριτσάκι.

Ο πάπας Φραγκίσκος συχνά συγκρίνεται με τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης που σύμφωνα με το μύθο, φίλησε έναν λεπρό που είχε συναντήσει σε ένα δρόμο, αφού είχε λάβει μήνυμα από το Θεό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.