Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η νέα υπερτροφή έρχεται από την Ιαπωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα βακτήρια που περιέχει δρουν ενάντια στη γρίπη.

Η τροφή μας είναι το φάρμακό μας και αυτό επιβεβαιώνουν ιάπωνες επιστήμονες, οι οποίοι αποκαλύπτουν την προληπτική δράση ενάντια στη γρίπη, που κρύβουν ορισμένα βακτήρια που βρίσκονται στο Suguki, ένα τουρσί από γογγύλια ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Letters in Applied Microbiology», αξιολογεί την ανοσοενισχυτική δράση ενός συγκεκριμένου στελέχους προβιοτικών, του Lactobacillus brevis, σε ποντίκια που είχαν εκτεθεί σε ιό της γρίπης.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο επικεφαλής της έρευνας, Naoko Waki, «τα αποτελέσματα δείχνουν πως όταν ένα συγκεκριμένο στέλεχος του Lactobacillus brevis προσλαμβάνεται από τα ποντίκια, δρα προστατευτικά ενάντια στη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός της γρίπης».

Κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, οι οποίοι προσλαμβάνουν το συγκεκριμένο στέλεχος μέσω προβιοτικού ροφήματος, βρίσκονται σε εξέλιξη και οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι τα τρόφιμα που περιέχουν τα βακτήρια αυτά στην κατάλληλη ποσότητα, μπορεί να αποτελέσουν τα επόμενα υπερ-τρόφιμα.

Το πού οφείλεται, ωστόσο, η προληπτική δράση των συγκεκριμένων βακτηρίων δεν είναι ακόμα γνωστό. Αυτό που γνωρίζουν οι ειδικοί είναι ότι πρόκειται για βακτήρια εξαιρετικά ανθεκτικά στα οξέα του στομάχου, γεγονός που αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στο προστατευτικό στρώμα σακχάρων που διαθέτουν, στα εξωπολυσακχαρίδια.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.