Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Καμαριέρες για δουλειά αμισθί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Καμαριέρα ζητείται από ξενοδοχείο για εθελοντική εργασία. Παρέχεται διαμονή και διατροφή». Το ενδιαφέρον δεκάδων ανέργων γυναικών, αναμεσά τους και μητέρες, έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη αγγελία, η οποία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο και δεν υπόσχεται μισθό, ωστόσο προσφέρει αμοιβή «σε είδος».

«Το τηλέφωνο χτυπάει καθημερινά από άνεργες που αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκιο και λογαριασμούς. Τις τελευταίες ημέρες, γίνεται χαμός. Έχω δεχτεί περισσότερες από 50 κλήσεις», λέει στη δημοκρατία ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Αίγινα.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν ψάχνει για «δούλους» ούτε θέλει να εκμεταλλευτεί κανέναν. Υποστηρίζει άλλωστε ότι πληρώνει κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως προβλέπει ο νόμος.

«Από το να βλέπω ανθρώπους να κοιμούνται σε πεζοδρόμια και παγκάκια, προτιμώ να τους βάζω κάτω από ένα κεραμίδι και, όποτε υπάρχει ανάγκη για δουλειά, να τους πληρώνω με την ώρα», εξηγεί ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, από την οποία αναμένεται να περάσουν σήμερα τρεις υποψήφιες καμαριέρες.

Όπως λέει, το καθεστώς είναι διαφορετικό τους θερινούς μήνες, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο προσλαμβάνει άτομα με μισθό, χωρίς, ωστόσο, να τους παραχωρεί στέγη.

Να σημειωθεί πάντως ότι αν και ο ξενοδόχος μιλά για μία πρακτική που ακολουθείται μόνο κατά τη χαμηλή σεζόν, η αγγελία του δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε ιστοσελίδα αγγελιών στα τέλη του περασμένου Ιουνίου και έκτοτε ανανεώνεται συνεχώς (για τελευταία φορά την περασμένη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.