Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Καινούρια ζωή με καινούρια… χέρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πρώτος που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων στη Λ. Αμερική.

Ο Gabriel Granados από το Μεξικό πριν από ένα περίπου ενάμιση χρόνο έγινε ο πρώτος ασθενής στη Λατινική Αμερική, που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων, καθώς είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα και στα δύο του χέρια από ηλεκτροπληξία.

Στην πολύωρη επέμβαση (διήρκεσε 17 ώρες) συμμετείχαν 20 γιατροί, ανάμεσα στους οποίους πέντε πλαστικοί χειρουργοί και τρεις αναισθησιολόγοι, καθώς και πέντε νοσοκόμες.

Τα μοσχεύματα δώρισε η οικογένεια ενός 34χρονου θύματος, ο οποίος πέθανε σε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Ο Gabriel μίλησε για πρώτη φορά για την «νέα του ζωή» μετά την επέμβαση και δηλώνει ευγνώμων στην οικογένεια του δωρητή.



Χάρη στο εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης που παρακολουθεί στο τμήμα φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου Nutrition στην πόλη του Μεξικού, έχει καταφέρει να ανακτήσει μεγάλο μέρος των κινήσεων των… καινούριων του χεριών, αναφέρει η Daily Mail.

«Είναι υπέροχο συναίσθημα. Μετά από αρκετό καιρό χωρίς χέρια, ξαφνικά έχω και πάλι άνω άκρα» είπε ο ίδιος.
Ο Gabriel είχε τραυματιστεί σοβαρά τον Ιανουάριο του 2011, όταν δέχτηκε ηλεκτρικό σοκ ενώ έδινε οδηγίες σε μια ομάδα εργατών που κατασκεύαζαν ένα φράχτη.



«Έδινα οδηγίες στους μαστόρους για το πού να τοποθετήσουν ένα φράχτη σε μια περιοχή που υπήρχαν καλώδια. Κρατούσα μια ράβδο τότε, και από την ηλεκτροπληξία κάηκαν τα χέρια, οι αρτηρίες, τα νεύρα, τα αγγεία και τα οστά μου» πρόσθεσε.

Η σωτήρια για τη ζωή του επέμβαση έγινε στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών και Διατροφής Sal
vador Zubirán.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.