Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Βελτιώσεις για την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε μικρές, αλλά ουσιαστικές βελτιώσεις, προχώρησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε ότι αφορά στην επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, προχώρησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για την αίτηση επανατοποθέτησης στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία) και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τα 45 στα 50 έτη. Ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ). Με τη βελτίωση αυτή παρέχονται περισσότερες δυνατότητες επιλογής στους δημοτικούς αστυνομικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα, η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους θέσεις γίνεται αποκλειστικά στη βάση των προτιμήσεων στην αίτησή τους και κατά τη σειρά που έχουν ιεραρχηθεί. Με τη βελτίωση αυτή αποκλείεται κάθε περίπτωση τοποθέτησης σε θέση που δεν έχει αιτηθεί ο δημοτικός αστυνομικός. Υπενθυμίζεται ότι για τον αριθμό των θέσεων που μπορεί να υποβάλλει αίτηση ένας δημοτικός αστυνομικός δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.