Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Γράψε, παιδί μου, το δικό σου παραμύθι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβολή αιτήσεων έως 16 Δεκεμβρίου.

Το ελληνικό σχέδιο για την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013 και στο πλαίσιο του κύκλου «Άγνωστος Ελληνισμός» ανέθεσε την σύνθεση τριών νέων μουσικών παραμυθιών, βασισμένα σε παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια, σε νέους συνθέτες. Ο σκοπός της ανάθεσης αυτής ήταν διττός: η προώθηση νέας δημιουργίας με αφετηρία τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια δίνοντας έμφαση στην λαική παράδοση αλλά όχι με «μουσειακό» τρόπο, αντιθέτως, με την υποστήριξη πρωτογενούς σύγχρονης δημιουργίας που έχει ως αφετηρία την παράδοση - ο συνδυασμός του παλιού με το καινούργιο. Ταυτόχρονα ένας δεύτερος στόχος επιτυγχάνεται, αυτός της δημιουργίας ρεπερτορίου αντίστοιχων έργων από Έλληνες συνθέτες.

Φέτος το «Ελληνικό Σχέδιο» εξελίσσει την ιδέα και δημιουργεί νέο πεδίο διάδρασης. Καλεί σε αγώνες ευγενούς άμιλλας παιδιά και εφήβους ηλικίας από 11 έως 16 ετών για την συγγραφή μιας ιστορίας/ παραμυθιού. Θα επιλεχθούν 3 ιστορίες/ παραμύθια τις οποίες έπειτα τρεις συνθέτες θα μετατρέψουν σε μουσικά παραμύθια για ορχήστρα και αφηγητή.Έτσι, η διαδραστικότητα δεν περιορίζεται στην πιο κοινή της μορφή στη διάρκεια μιας παράστασης αλλά με συμμετοχικότητα στη διαδικασία της δημιουργίας της. Με αυτόν τον τρόπο η λαχτάρα της δημιουργίας συνοδεύεται από την ικανοποίηση της υλοποίησης. Ενδυναμώνεται η συμμετοχικότητα με δημιουργικό τρόπο και δίνεται έναυσμα δημιουργίας σε περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικές ηλικίες και χώρους.

Παράλληλα όσον αφορά στο το μουσικό έργο, η ίδια η ιδέα ως αφορμή και αφετηρία οδηγεί σε αναζήτηση των διαφορετικών μορφών σύνθεσης που μπορούν να προκύψουν. Η προηγούμενη εμπειρία απέδειξε ότι τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, τρεις διαφορετικοί συνθέτες αντιμετωπίζουν τελείως προσωπικά το είδος, το αντιλαμβάνονται με τον δικό τους τρόπο αποτυπώνοντάς το τελικά σε διαφορετικές φόρμες.

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων: έως 16 Δεκεμβρίου 2013

Πληροφορίες για τη συμμετοχή και τους όρους στην ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Καλλιτεχνική επιμέλεια – Εκτέλεση Παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Ιδέα: Ραλλού Βογιατζή
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ παρουσίασης παραμυθιών: 23/3/2014
ΧΩΡΟΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ
Πληροφορίες για τον διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιών τηλ. 2130178286 Δε- Παρ: 11.00 – 16.00 και στην ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών www.sgt.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.