Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πρώτα τρόφιμα στο Χαμόγελο του Παιδιού παρέδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης παρέδωσε τα πρώτα τρόφιμα στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ξεκίνησε σήμερα από το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η εφαρμογή του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας μας που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2013, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25,5 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μ. Κορασίδη και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα ένα από τα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» του Συλλόγου που βρίσκεται στο Δήμο Αμαρουσίου, όπου το ΥπΑΑΤ παρέδωσε στους υπεύθυνους τις πρώτες συσκευασίες ζυμαρικών και γραβιέρας.

Ο κ. Τσαυτάρης ενημερώθηκε από τον κ. Γιαννόπουλο για την προσπάθεια στήριξης του Συλλόγου σε παιδιά και οικογένειες που καθημερινά επισκέπτονται τα Κέντρα Στήριξης και τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου ανά την Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των δικαιούχων της δωρεάν διανομής τροφίμων αναμένεται να φθάσει περίπου τους 900.000. Η διανομή των προϊόντων ξεκίνησε αφού ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2013, ύψους 25,5 εκατ. ευρώ και οριστικοποιήθηκαν και οι λίστες με τους δικαιούχους, που ορίζουν οι περίπου 800 κοινωνικοί εταίροι του ΥπΑΑΤ για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων, πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη τη χώρα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, με αφορμή την έναρξη της διανομής των τροφίμων δήλωσε:

«Ξεκινά σήμερα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και σήμερα ξεκινά με τη διανομή δύο προϊόντων, με τα μακαρόνια και τη γραβιέρα ΠΟΠ. Την άλλη εβδομάδα θα συνεχίσουμε με το ελαιόλαδο και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα προϊόντα θα πάρουν τα δρόμο τους για να φθάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα αφορά όλη την Ελλάδα, τα προϊόντα θα πάνε σε περίπου 900.000 δικαιούχους. Τα κονδύλια του προγράμματος φέτος είναι αυξημένα και πιστεύω ότι στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ - γιατί είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται σε όλη την Ευρώπη - βλέποντας τους προϋπολογισμούς, τα προγράμματα αυτά θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα μεν υλοποιείται από το ΥπΑΑΤ αλλά γίνεται χάρη στη βοήθεια που μας προσφέρουν οι περίπου 800 κοινωνικοί μας εταίροι, όπως είναι οι δήμοι, οι σύλλογοι, οι μητροπόλεις κλπ.

Ένας από αυτούς τους κοινωνικούς μας εταίρους είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το ξεκίνημα του προγράμματος φέτος από τον κοινωνικό μας αυτόν εταίρο έχει και σημειολογική σημασία. Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους αυτούς που κάνουν όλο αυτό το σημαντικό έργο οικειοθελώς ότι εμείς, ως Κυβέρνηση και ως Υπουργείο, το αναγνωρίζουμε και στεκόμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους. Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ο πιο σημαντικός μας κοινωνικός μας εταίρος και θα έλεγα ο πιο τυπικά σωστός, καθώς όλες οι διεργασίες που έκανε ήταν άριστες κατά τους ελέγχους τόσο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κοινωνικοί μας εταίροι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς στο να βρουν όλους τους δικαιούχους, τους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Μόλις έρχονται οι καταστάσεις των δικαιούχων ελέγχονται από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην γίνονται λάθη ή παραλείψεις και μόλις ολοκληρώνεται ο έλεγχος αρχίζει η διανομή. Θα ήθελα να επισημάνω ότι τα προϊόντα που δίνονται στους δικαιούχους είναι ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. Με την ευκαιρία του προγράμματος αυτού έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε με περίπου 25,5 εκατομμύρια ευρώ Έλληνες παραγωγούς ή μεταποιητές αγροτικών προϊόντων που παίρνουν το σκληρό σιτάρι και το κάνουν σιμιγδάλι και στη συνέχεια μακαρόνια, το γάλα για την παρασκευή φέτας κλπ.

Το πρόγραμμα για εμάς είναι πολύ σημαντικό είναι κομμάτι του κοινωνικού έργου του Υπουργείου, όπως και άλλα παρόμοια προγράμματα που υλοποιούμε όπως είναι η δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία και η επιδότηση στην τιμή φρέσκου γάλακτος στα σχολεία - πρόγραμμα που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από το δήμο Ελευσίνας, τα οποία πέραν των άλλων έχουν σκοπό να εξοικειώσουν τους μαθητές με τη σωστή διατροφή».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Τσαυτάρη για την υποστήριξη μέσω του προγράμματος του ΥπΑΑΤ και δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η συγκεκριμένη βοήθεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι για τα παιδιά που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι ένας Υπουργός έρχεται σήμερα σε ένα από τα Κέντρα Στήριξης μας. Ο συμβολισμός της παρουσίας του είναι σημαντικός για την προσπάθεια που κάνουμε με διακριτικότητα σε έναν ταπεινό χώρο. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι με αυτά τα τρόφιμα, ξέρουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες μας. Με το πρόγραμμα αυτό είναι πολλαπλά τα οφέλη. Εκείνο όμως που θέλουμε να καταδείξουμε είναι ότι όσο περισσότερα προϊόντα και να είχαμε τόσες περισσότερες ανάγκες παιδιών και οικογενειών θα μπορούσαμε να καλύψουμε».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.