Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: 187,5 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το ποσό των 187,5 εκατ. ευρώ θα επιχορηγηθούν από το ΕΣΠΑ 1.273 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου- υπηρεσιών" του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Επιπλέον, στις επιχειρήσεις θα δοθούν επιπλέον 90 εκ. ευρώ, δημοσία δαπάνη. Από τις 1.273 επιχειρήσεις, οι 341 είναι νέες ή υπό σύσταση , ενώ οι υπόλοιπες 932 υφιστάμενες επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν ανήκουν στους τομείς «εμπόριο-υπηρεσίες» (434 επιχειρήσεις), «μεταποίηση» (270 επιχειρήσεις) και «τουρισμός» (228 επιχειρήσεις).

Επίσης, σε άλλες 1.117 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας δόθηκε το καθεστώς της ένταξης υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα, και αυτές μπορούν να επιδοτηθούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα πιστοποιήσουν ότι έχει ήδη γίνει το 30% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης ή ότι θα έχει εγκριθεί δάνειο που καλύπτει τουλάχιστον το 20% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ότι η Περιφέρεια μερίμνησε ώστε "το πρόγραμμα να τρέξει σε υψηλές ταχύτητες και με σωστό σχεδιασμό, επίπονη προσπάθεια και συντονισμένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία στους υποψήφιους επενδυτές να επωφεληθούν άμεσα από τις επιδοτήσεις του προγράμματος".

Η απόφαση θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες www. antagonistikotita.gr, www. espa.gr, και www. efepae.gr. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθύνονται για πληροφορίες στο Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης - Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας (Κ.Ε.Π.Α.-Α.Ν.Ε.Μ.), τον αρμόδιο εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε.) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (www. e-kepa.gr).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.