Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Κινέζοι έρχονται στην Κρήτη για να παντρευτούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεκαέξι ζευγάρια Κινέζων θα επισκεφτούν τα Χανιά τον ερχόμενο Απρίλιο για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και να πραγματοποιήσουν την τελετή του γάμου τους με φόντο το ηλιοβασίλεμα των Χανίων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα 'Rose weddings' που υλοποιεί και στην Κρήτη τον τελευταίο χρόνο η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ανάπτυξη του συγκεκριμένου είδους τουρισμού στο νησί και θα έχει ως αφετηρία τον Νομό Χανίων. Στη συνέχεια οι υπόλοιπες δραστηριότητες του προγράμματος θα αναπτυχθούν και στους γειτονικούς Νομούς όπως επιτάσσει το κινέζικο έθιμο.


Οι ομαδικοί γάμοι Κινέζων είναι μια τάση τουρισμού που αρχίζει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κυρίως μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων. Ήδη η Σαντορίνη αποτελεί για αυτούς κορυφαίο προορισμό στην Ελλάδα. 


Στα Χανιά, τα δεκαέξι ζευγάρια Κινέζων θα παντρευτούν συγχρόνως λίγο μετά το Πάσχα, με όλες τις επισημότητες, σε ρομαντική περιοχή με φόντο τη θάλασσα. Η ημερομηνία και το σημείο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. 


Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές του Νοεμβρίου μια Επιτροπή από το πρόγραμμα 'Rose Weddings' που αποτελείται από κινέζικα πρακτορεία θα έρθει στα Χανιά για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς και για να διερευνήσει το συγκεκριμένο κομμάτι των κινέζικων γάμων.


Χθες το μεσημέρι η ειδική σύμβουλος του περιφερειάρχη Κρήτης για το συγκεκριμένο project κα Μαρία Ζησούλη συναντήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη και τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Χ. Γιάννη Μαργαρώνη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα 'Rose weddings'.

Όπως ανέφερε η κα Ζησούλη «το πρόγραμμα αφορά τους γάμους των Κινέζων σε διάφορες περιοχές και το project στην Κρήτη προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους φορείς των Χανίων. Ήδη η Σαντορίνη έχει ανακηρυχθεί ως Νο 1 ρομαντικός προορισμός στην Κίνα για γάμους στην Ελλάδα. Η Κρήτη είναι πολύ κοντά σε αυτό γιατί έχει όλα εκείνα τα προτερήματα για να κερδίσει αυτό το κομμάτι του τουρισμού. Είναι μια δουλειά που προσπαθούμε από πέρυσι με τον περιφερειάρχη σε συνεργασία και με το Προξενείο μας στη Σαγκάη. Έχει γίνει μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια και τώρα είμαστε στην τελική ευθεία».


Σύμφωνα με την ίδια «θα έρθει μια Επιτροπή για να διοργανωθεί ένα μεγάλο event με δεκαέξι ζευγάρια Κινέζων που θα παντρευτούν στα Χανιά τον ερχόμενο Απρίλιο, λίγο μετά το Πάσχα. Οι τελικές ημερομηνίες δεν έχουν κλείσει ακόμη. Αυτό που έχει ήδη κλείσει είναι ότι η Επιτροπή από το 'Rose Weddings' που αποτελείται από πρακτορεία κινέζικα θα έρθει στα Χανιά στις αρχές Νοεμβρίου για να κάνει συναντήσεις με φορείς και για να διερευνήσουν το συγκεκριμένο κομμάτι των κινέζικων γάμων».


Όπως εξήγησε η κα Ζησούλη, τα δεκαέξι ζευγάρια των Κινέζων δεν θα πραγματοποιήσουν θρησκευτική τελετή, αλλά πρόκειται να ανταλλάξουν απλώς όρκους. «Επειδή το Αιγαίο πέλαγος στη γλώσσα τους ηχεί ως 'Θάλασσα της Αγάπης' επιλέγουν τη Σαντορίνη και παραθαλάσσιους προορισμούς καθώς η επιθυμία τους είναι να υπάρχει πίσω τους το γαλάζιο του Αιγαίου και να εκφράσουν όρκους παντοτινής αγάπης ο ένας στον άλλον. Δεν θέλουν απαραίτητα εκκλησία, αλλά ένα πολύ ωραίο φυσικό τοπίο γιατί μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στη φωτογραφία που τους μένει μετά μαζί με τους όρκους της αγάπης που έχουν δώσει», τόνισε.

Στα Χανιά, σύμφωνα με την ίδια, «δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη συγκεκριμένα σημεία. Οι φορείς και η Περιφέρεια θα προτείνουν 2 - 3 σημεία και όταν έρθει η Επιτροπή θα τα δει και θα αποφασίσει που ακριβώς θα γίνουν οι κινέζικοι γάμοι. Το σίγουρο είναι ότι οι γάμοι θα γίνουν στα Χανιά και αμέσως μετά τα ζευγάρια, σύμφωνα με το κινέζικο έθιμο, θα προχωρήσουν και στους υπόλοιπους Νομούς κάνοντας δραστηριότητες μεταξύ τους γιατί έτσι λένε ότι αυτή η διαδικασία της συνεργασίας θα έχει να κάνει συμβολικά και με τα εμπόδια της ζωής. Δηλαδή μπορούν να παρακολουθήσουν διάφορες δραστηριότητες ανάλογα τι έχει να κάνει ο κάθε Νομός».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.