Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Πάρις Μουτσινάς: Παραμένουν εγκλωβισμένα στα τελωνεία τα αναπηρικά Ι.Χ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με την με αρ. πρωτ. 215/1.8.2013 αναφορά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς είχε ζητήσει να υπάρξει συμφωνία στο θέμα της αντιστοίχησης των παθήσεων που ορίζονται στο άρθρο 16 του ν. 1798 με τις παθήσεις και τα ποσοστά αναπηρίας που γνωματεύονται και καθορίζονται από τα ΚΕΠΑ, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ που είχε προβλεφθεί πριν 6 μήνες περίπου.

Η πολιτεία, τόνιζε, οφείλει να πάρει τις ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες επίλυσης του προβλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση οι δικαιούχοι του μέτρου ατελούς εισαγωγής επιβατικού αυτοκινήτου που έχουν αποθηκευμένα τα αυτοκίνητά τους στις αποθήκες των τελωνείων, θα συνεχίσουν να υφίστανται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, καταβάλλοντας αποθήκευτρα που αυξάνουν το κόστος της αγοράς του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα θα δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους στην εργασία και στα κέντρα παροχής υγειονομικής φροντίδας.

Δυστυχώς η πολιτεία ολιγωρεί, και μέχρι σήμερα τα αναπηρικά Ι.Χ. παραμένουν εγκλωβισμένα στα τελωνεία. Η απάντηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, είναι: «…. Ως προς τον εκτελωνισμό αναπηρικών αυτοκινήτων, σας γνωρίζουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου μας βρίσκονται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου οικονομικών, το οποίο έχει την αρμοδιότητα για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών για την κατά το δυνατό αμεσότερη έκδοση της εν λόγω Κ.Υ.Α.»



Πηγή: http://www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.