Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τα ραντεβού κάνουν καλό στην υγεία σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσοι έχουν καλή σχέση με το σύντροφό τους είναι πιο υγιείς.
Την επόμενη φορά που θα θέλετε να τσακωθείτε με το σύντροφό σας, σκεφτείτε πιο ψύχραιμα και έχετε υπόψιν σας ότι αυτό μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σας.

Οι ευτυχισμένοι γάμοι κάνουν υγιείς... συντρόφους, υποστηρίζει νέα επιστημονική έρευνα.

Αμερικανοί ερευνητές συνέκριναν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των «υγειών» και των «προβληματικών» γάμων και ανακάλυψαν ότι υπάρχουν μια σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δραστηριότητες που «χτίζουν» ένα γάμο και μια σχέση, όπως τα ραντεβού, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υγεία ενός προβληματικού ασθενούς.

Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Marriage and Family. Οι επιστήμονες μελέτησαν πώς η οικογενειακή ευτυχία των 1.681 συμμετεχόντων επηρέαζε την κατάσταση της υγείας τους.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν 11 ερωτήσεις για το πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν αναφορικά με διάφορες πτυχές της σχέσης τους: κατά πόσο πίστευαν ότι ο σύντροφός τους τούς καταλάβαινε, αν έκαναν πράγματα μαζί και αν ένιωθαν να παίρνουν αγάπη και τρυφερότητα.

Ακόμη, απάντησαν 13 ερωτήσεις σχετικά με το πώς αντιμετώπιζαν ζητήματα όπως η ζήλεια, ο θυμός και η απιστία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες εξέταζαν και την κατάσταση της υγείας τους και τη χαρακτήριζαν ως «εξαιρετική», «καλή», «μέτρια» ή «κακή».

Ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο Dr Cody Hollist από το πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, ανέφερε ότι η ευτυχία και η υγεία πηγαίνουν «χέρι-χέρι».

«Δε μπορεί κανείς να πει ότι ένας καλός γάμος, οδηγεί σε καλή υγεία ή ότι ένας κακός σάς αρρωσταίνει. Αυτό όμως που φαίνεται καθαρά είναι ότι η ποιότητα της συζυγικής σχέσης και η κατάσταση της υγείας των ατόμων συνδέονται» είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.