Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο γρίφος της Σφίγγας για μια... θέση εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυστραλιανή εταιρεία βάζει υποψήφιους για δουλειά να λύσουν ένα γρίφο
.
Καταπώς φαίνεται, η δυσκολία στην εύρεση εργασίας δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο.

Η αυστραλιανή εταιρεία Bigcommerce, σκέφτηκε ένα πρωτότυπο τρόπο να στρατολογήσει υποψήφιο προσωπικό.

Πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και η οποία προωθεί με κάθε τρόπο τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία των ιδεών.

Έτσι, στα κεντρικά της γραφεία μπορεί κάποιος να βρει μεταξύ άλλων τραπέζια του πινγκ πονγκ, κονσόλες Xbox και αεροβόλα παιχνίδια.

Επομένως και φυσιολογικά, ανάλογος είναι και ο τρόπος προσέλκυσης ενδιαφερομένων για συνεργασία μαζί της…

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη, αποτελεί η επίλυση ενός πολύ δύσκολου γρίφου, που περιλαμβάνει το «σπάσιμο» ενός πολύπλοκου κωδικού.

Υποτίθεται πως μόλις ο υποψήφιος καταφέρει να εντοπίσει τον ζητούμενο κωδικό, προκύπτει ένας τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος είναι οδηγεί απευθείας στην πρόσληψη.

Το πρόβλημα είναι πως ο γρίφος είναι τόσο δύσκολος που μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί υποψήφιος αρκετά ικανός ώστε να τον επιλύσει. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δηλώνουν πως διαθέτουν άπειρη υπομονή, συμπληρώνοντας μάλλον προβοκατόρικα πως είναι πολύ πιθανό όσοι είναι υπάλληλοί τους να έχουν ήδη βρει τη λύση…

«Αναζητούμε άτομα που μαθαίνουν γρήγορα, βελτιώνονται διαρκώς, είναι ευφυή, καταπιάνονται με προβλήματα, δίνουν λύσεις, δουλεύουν ομαδικά και επικοινωνούν με απλότητα. Ψάχνουμε μηχανικούς που είναι ενθουσιώδεις και που επιλύουν με ευκολία κάθε λογής γρίφους», αναφέρει σχετικά ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.