Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τροχαία: Δεν θα επιστρέφονται οι πινακίδες από διπλοπαρκάρισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Δεν θα επιστρέφονται οι πινακίδες που αφαιρούνται από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα" τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί ο διοικητής Τροχαίας Πατρών Διαμαντόπουλος Βασίλης.

Διαβάστε αναλυτικά:
"Η Πάτρα αναμφίβολα συγκαταλέγεται στις μεγαλουπόλεις της χώρας μας με πάρα πολλά οχήματα και πολλές κομβικές διασταυρώσεις, ενώ λόγω του πληθυσμού της είναι αυτονόητο ότι καθημερινά πραγματοποιούνται διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις ή διαμαρτυρίες πολιτών στους δρόμους της πόλης, με αποτέλεσμα παρά την καλή ρυμοτομία της, στις κεντρικές αρτηρίες να παρατηρείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση τις ώρες αιχμής.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο από τις παράνομες σταθμεύσεις των αυτοκινήτων και των δικύκλων κυρίως σε διπλή σειρά, σε διαβάσεις πεζών, σε ράμπες διάβασης Ατόμων Με Αναπηρία, πάνω σε πεζοδρόμια- πεζόδρομους και πλατείες, σε πιάτσες ΤΑΞΙ, σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης φορτηγών και αλλού.
Δεν θα ξεχάσω προ ημερών Άτομο Με Αναπηρία, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, κινούμενος με το ειδικό αμαξίδιο, προσπαθούσε απεγνωσμένα να ανέβει στο πεζοδρόμιο αλλά μάταια καθώς η ειδική ράμπα ήταν κατειλημμένη από δίκυκλα.

Έχοντας ως απώτερο σκοπό την βελτίωση της παραπάνω εικόνας, ως Τροχαία δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο των παράνομων σταθμεύσεων και την βεβαίωση παραβάσεων σε όσους παρανομούν.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι οπουδήποτε η στάθμευση απαγορεύεται ρητά, από κάθετη ή οριζόντια σήμανση, οι τροχονόμοι θα βεβαιώνουν με αυστηρότητα παραβάσεις ενώ θα αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων οι οποίες δεν θα επιστρέφονται στους οδηγούς εάν δεν παρέλθει το προβλεπόμενο από το Νόμο χρονικό διάστημα.

Ήδη το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από την Τροχαία Πατρών έχουν βεβαιωθεί 1.240 παραβάσεις διαφόρων άρθρων του Κ.Ο.Κ., από τις οποίες οι 362 αφορούν την παράνομη στάθμευση. Από αυτές οι 191 βεβαιώθηκαν σε οχήματα τα οποία είχαν σταθμεύσει σε διπλή σειρά.

Η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει τους ελέγχους με τον ίδιο ρυθμό σκοπεύοντας στον περιορισμό κυρίως της στάθμευσης σε διπλή σειρά η οποία εκτός από την κυκλοφοριακή ασφυξία που δημιουργεί στις οδούς, παρακωλύει την ομαλή κίνηση των οχημάτων και πεζών ενώ ενίοτε αποτελεί και αιτία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Ποτέ όμως τα αστυνομικά μέτρα δεν αρκούν για την επίλυση ενός προβλήματος. Στην προσπάθειά μας αυτή καλούμε όλους τους πολίτες να μην σταθμεύουν παράνομα και επί πλέον να καταλάβουν ότι δεν είναι βολικό να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης με το όχημά τους, πόσο μάλλον να διπλοπαρκάρουν οπουδήποτε προκειμένου να εξυπηρετηθούν για κάποια καθημερινή τους υπόθεση. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα άτομα με αναπηρία, των οποίων ουσιαστικά απαγορεύουμε την κίνηση παρκάροντας το όχημά μας στις ειδικές ράμπες διάβασης ΑΜΕΑ των πεζοδρομίων.

Η πόλη μας διαθέτει περιμετρικά τρία μεγάλα δημόσια παρκινγκ όπου η στάθμευση είναι δωρεάν και ταυτόχρονα ασφαλής. Επί πλέον η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους κεντρικούς άξονες των οδών.

Όσον αφορά τα παρκόμετρα, η αστυνομία δεν μπορεί για αντικειμενικούς λόγους να αναλάβει την εφαρμογή του μέτρου. Άλλωστε η λειτουργία των παρκόμετρων δεν εμπεριέχεται στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας οι οποίες περνούν στην ΕΛ.ΑΣ. και γενικότερα είναι ένα μέτρο το οποίο δεν αφορά τη βεβαίωση παραβάσεων σε σημεία όπου παρακωλύεται η κυκλοφορία και υπάρχει κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος, αλλά αφορά σημεία όπου η στάθμευση επιτρέπεται και διαχειρίζεται με χρονικά διαστήματα.

Εμείς, όπως ήδη σας ανέφερα, θα συνεχίσουμε την αυστηρή βεβαίωση των παραβάσεων μόνο όπου η στάθμευση ρητά απαγορεύεται και θα αφαιρούμε πινακίδες οι οποίες δεν θα επιστρέφονται πριν τη λήξη του προβλεπομένου από το νόμο χρονικού διαστήματος.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συμπολίτες μας που μετακινούνται με δίκυκλα και ιδίως τους μαθητές να φορούν πάντα το προστατευτικό τους κράνος. Το κράνος δεν είναι βάρος, το κράνος μας δένει με τη ζωή! Θέλω να τονίσω ότι η συχνότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στις αστικές περιοχές είναι η μη χρήση του κράνους από τους δικυκλιστές."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.