Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών για τη συγκέντρωση φαρμάκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοιχτό 9-5 το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Είκοσι επτά μεγάλοι σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν στην Αγία Σοφία στο Ψυχικό, κατά τη διάρκεια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία» που συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο «ΣΚΑΪ» με τη στήριξη του δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης.

Δεκάδες περαστικοί αλλά και δεκάδες πολίτες του Ψυχικου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συλλογής φαρμάκων και προσέφεραν είτε αυτά που τους περίσσευα είτε αγορασμένα από φαρμακεία φάρμακα γι αυτό το σκοπό. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική και η προσφορά τους, για την καθένα συνειδητή, και για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πολύτιμη.

Ο απολογισμός ήταν απρόσμενος: 27 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για να ακολουθήσει εκεί τις επόμενες μέρες η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους.

Τα φάρμακα προορίζονται για τους φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και χορηγούνται κατόπιν ιατρικής συνταγής. Αν οι ανασφάλιστοι ασθενείς, δεν έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό, καλό είναι να κλείνουν ραντεβού και για δωρεάν ιατρική εξέταση στο 210 3847374 και στη συνέχεια να προσέρχονται για φάρμακα κατόπιν συμβουλής γιατρού.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 πρωί με 5:00 απόγευμα και εξυπηρετεί φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες με την προσκόμιση του ληχθέντος βιβλιαρίου υγείας, του ΑΜΚΑ και της προσωπικής τους ταυτότητας ή της κάρτας ανεργίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.