Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

"Πνίγεται" το Πεκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα ανώτατα επίπεδα ρύπανσης καταγράφηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο, στο τέλος μίας εορταστικής εβδομάδας, με μία πυκνή αιθαλομίχλη να τυλίγει την κινεζική πρωτεύουσα και τα ιστορικά της μνημεία.

Οι ρύποι στην ατμόφαιρα έφθασε τα επίπεδα των 225-245 μικρογραμμαρίων, που αντιστοιχεί στο 5 της 6βαθμης κλίμακας μέτρησης της ρύπανσης, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος στον επίσημο ιστότοπό του.

Όμως, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο τα επίπεδα των ρύπων είναι ακόμη υψηλότερα και σε ηλεκτρονικό μήνυμά της προς τους Αμερικανούς υπηκόους τόνισε πως στον δικό της ‘Δείκτη Ποιότητας του Αέρα» έχουν ξεπεράσει κατά μέσον όρο τους 300 κατά τη διάρκεια του 24ωρου της 4ης Οκτωβρίου, για να φθάσουν στους 400 χθες.

Η πρεσβεία προσθέτει πως σύμφωνα με τους κανονισμούς της αμερικανικής υπηρεσίας περιβάλλοντος (ΕΡΑ), στα επίπεδα αυτά «ο καθένας θα πρέπει να απόσχει από οιαδήποτε φυσική δραστηριότητα σε υπαίθριους χώρους».

Φωτογραφία που δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Νέα του Πεκίνου παρουσιάζει τη φημισμένη Απαγορευμένη Πόλη τυλιγμένη σε μία πυκνή αιθαλομίχλη.

Αύριο τελειώνει η ‘Χρυσή Εβδομάδα’ μία σημαντική ετήσια γιορτή, η οποία συνέπεσε με την διεξαγωγή πολλών σημαντικών αθλητικών αγώνων—μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ο τελικός του τουρνουά τένις ΑΤΡ μεταξύ του Ραφαέλ Ναδάλ και του Νόβακ Τζόκοβιτς και το τουρνουά γκολφ του Πεκίνου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.