Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Κάλεσμα στους βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τα αιτήματα των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.10.2013

Προ των ευθυνών τους θέτει το αναπηρικό κίνημα τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν κοινοβουλευτικά την Κυβέρνηση, για σειρά σοβαρών θεμάτων της Αναπηρίας, μία ημέρα πριν το μεγάλο παν - αναπηρικό συλλαλητήριο της 31ης Οκτωβρίου στο υπουργείο Εργασίας.

Η ΕΣΑμεΑ διαμηνύει στους βουλευτές:

• Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε, να διακοπεί το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους με αναπηρία κάτω των 65 ετών από 1.1.2014!
• Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε να υπάρχει ανασφάλιστος με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση, και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!
• Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε να κόβετε η αναπηρική σύνταξη ή το επίδομα ή η ασφάλιση από άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, επειδή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να οργανώσεις τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους!
• Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε ότι θα παραμείνουν κουτσουρεμένες οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας όπως και οι μισθοί των εργαζομένων με αναπηρία στο δημόσιο!
• Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε να περάσει ο νέος ΕΝΦΑ χωρίς καμία πρόβλεψη για τα άτομα με αναπηρία / χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους!
• Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε να υπάρξει η οποιαδήποτε περικοπή στα προνοιακά/ αναπηρικά κλπ. επιδόματα!

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από το καθένα και την καθεμιά βουλευτή, ατομικά ή συλλογικά να παρέμβει και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες ΑμεΑ χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους διεκδικούν σαφή μέτρα και ξεκάθαρες πολιτικές προστασίας τους από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα σήμερα.

Όλοι και όλες στο παν - αναπηρικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας! Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Η επιστολή προς τους βουλευτές επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 97 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 131 KB).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.