Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ένοχο το «τέρας» της Ν. Αφρικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής έκρινε ένοχο σήμερα έναν άνδρα 21 ετών για τον βιασμό, τον ακρωτηριασμό και την δολοφονία μίας έφηβης, υπόθεση η οποία προκάλεσε σοκ στη χώρα, όπου καταγράφεται ένα από τα χειρότερα επίπεδα σεξουαλικής βίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σορός του 17χρονου θύματος, της Ανίν Μπόισεν, βρέθηκε σε εργοτάξιο στην πόλη Μπρέντασντορπ, 130 χλμ. ανατολικά του Κέιπ Τάουν, τον Φεβρουάριο. Έφερε πολλαπλά τραύματα, περιλαμβανομένης μιας τεράστιας πληγής από το στομάχι της ως τα γεννητικά της όργανα.

Ο Γιοχάνες Κάνα ομολόγησε τον βιασμό της Μπόισεν, αλλά αρνήθηκε ότι την κατακρεούργησε. Η ανακοίνωση της ποινής του αναμένεται να γίνει αύριο.

Η επίθεση είχε σημειωθεί λίγο καιρό μετά τον ομαδικό βιασμό και το φόνο μιας 23χρονης φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί στα τέλη του 2012, που είχε προκαλέσει κατακραυγή και μαζικές διαδηλώσεις στην Ινδία όπου η βία σε βάρος των γυναικών χαρακτηρίζεται ενδημική.

Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα εξέφρασε "σοκ και οργή" για την υπόθεση, η οποία πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία διαμαρτυρίας για τους βιασμούς τα τελευταία χρόνια στη Νότια Αφρική. Ο πρόεδρος Ζούμα κάλεσε να επιβληθεί η μέγιστη ποινή σε βάρος του δράστη ή των δραστών του βιασμού της Μπόισεν.

Αντίθετα με την Ινδία, η Νότια Αφρική δεν επιβάλει τη θανατική ποινή.

Στη Νότια Αφρική των 53 εκατ. κατοίκων αναφέρονται 180 βιασμοί την ημέρα, αν και ο πραγματικός αριθμός τέτοιων σεξουαλικών επιθέσεων πιστεύεται ότι είναι κατά πολύ υψηλότερος. Ελάχιστοι από τους δράστες τέτοιων επιθέσεων συλλαμβάνονται και μόλις το 12% εξ αυτών καταδικάζεται από δικαστήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.