Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι από χθες καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό για τη νοσηλεία τους στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τα μαιευτήρια και, στη συνέχεια, να διεκδικήσουν το 70% των νοσηλίων που δικαιούνται από τον Οργανισμό.

Την ίδια ώρα, σκληρή αναμένεται να είναι η στάση της κυβέρνησης στο θέμα, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ζητά χθες από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα, αλλά να μην επιτρέψει στο εξής αντίστοιχες συμπεριφορές.

Κι αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αν λάβουμε υπόψη ότι την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν αντίστοιχη κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών στους οποίους ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει 200 εκατ. ευρώ για το 2013, περί τα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ληξιπρόθεσμα των ετών 2010 και 2011, ενώ και οι φυσικοθεραπευτές συνεχίζουν και αύριο τη δική τους επίσχεση.

Δυσάρεστη έκλπληξη περίμενε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που πήγαν χθες να κάνουν εισαγωγή σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, κυρίως, της Αττικής, καθώς ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) ξεκίνησε, όπως είχε προαναγγείλει, την επίσχεση εργασιών προς τον ΕΟΠΥΥ με ορίζοντα εκ πρώτης την 3η Νοεμβρίου, αλλά με μεγάλη την πιθανότητα η «βαλίτσα» να πάει μακριά.

Αιτία είναι η μη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών για το 2012 που ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ, η μη εκκαθάριση Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους (καθώς έχουν δοθεί μόνο προκαταβολές) και η μη καταβολή προκαταβολών για τους υπόλοιπους μήνες του έτους μέχρι και τον Ιούλιο, που συνολικά ανέρχονται σε 240 εκατ. ευρώ για το 2013.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.