Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Οι "αδιάφθοροι" κατέγραψαν ακραίες αστυνομικές συμπεριφορές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, οι Αμπελόκηποι, η Κυψέλη, η Ομόνοια και η Ακρόπολη παρατηρείται αυξημένος αριθμός ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 104 Αστυνομικές διευθύνσεις δεν πιστοποιήθηκε η ύπαρξη συγκροτημένων εν ενεργεία ομάδων αστυνομικών που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό, ούτε συγκροτούν «πυρήνες», ούτε «φράξιες» ή «παρασυνταγματικούς πόλους».

Ωστόσο, παρατηρήθηκε αδράνεια, ατομική συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις και κατάχρηση εξουσίας.

Ελέγχθηκαν συνολικά 319 αστυνομικοί, δύο λιμενικοί, 12 ιδιώτες, ένα γραφείο της Χρυσής Αυγής, 46 σπίτια, 30 οχήματα και δύο σκάφη. Συνελήφθησαν 15 αστυνομικοί από τους οποίος οι 10 συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με τη Χρυσή Αυγή, ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες, ενώ κατασχέθηκαν, πλήθος όπλων, 287.000 ευρώ, πλήθος ειδών επικοινωνίας, ναρκωτικά και είδη λαθρεμπορίου - παρεμπορίου.

Στο ίδιο διάστημα, «έτρεξε» παράλληλα έρευνα «ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς», όπου καταγράφηκαν 142 υποθέσεις από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, το Συνήγορο του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι 71 εκ των οποίων διενεργήθηκαν αυτοτελώς από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που εξιχνίασε το 85%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.