Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση για την έκθεση... του μέλλοντος του Ελληνικού Κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ως τα τέλη Δεκέμβρη θα μπορούμε να την επισκεφθούμε.

Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η έκθεση «Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται! Ζήσε στο 2050» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου και έχει δεχτεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη).

«O Πλανήτης σε χρειάζεται! Ζήσε στο 2050» είναι μια ψηφιακή, διαδραστική έκθεση πολυμέσων, που δίνει μια εικόνα από τον κόσμο του 2050 και ερευνά το πώς θα επιβιώσει ο άνθρωπος σε ένα πλανήτη που αλλάζει. Aπευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 5 ετών και σχολεία και επικεντρώνεται σε μερικά από τα πιο πιεστικά θέματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον σήμερα, όπως η εξάντληση φυσικών πόρων παγκοσμίως, οι κλιματολογικές αλλαγές και η ανάγκη ανάληψης δράσης για ένα βιώσιμο μέλλον.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιείται ένα ταξίδι στο μέλλον, στην πόλη του 2050, με τη βοήθεια τεσσάρων ψηφιακών χαρακτήρων (Εco,Buz,Tek,Dug) που αναλαμβάνουν την ξενάγηση, οδηγώντας κάθε επισκέπτη σε ατομικές οικολογικές αποφάσεις. Οι επισκέπτες κινούνται στις εξής περιοχές: Ενημέρωση, Νερό, Τροφή, Μετακίνηση, Κτήρια, Διασκέδαση και Πόλη του Μέλλοντος, παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια και διαμορφώνοντας τη ζωή τους για το 2050.

Η έκθεση τους προσκαλεί παράλληλα να εξερευνήσουν νέους τρόπους ανεύρεσης νερού και δημιουργίας υπερ-τροφής, σχεδιασμού οχημάτων και κατασκευής καινούργιων σπιτιών και κήπων για το 2050.

Επίσης αποκαλύπτει πώς οι ζωές μας και οι δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου μας θα επηρεάσουν το παγκόσμιο περιβάλλον. Οι επιλογές των επισκεπτών αποθηκεύονται καθώς προχωρούν στην έκθεση με τη χρήση μιας «κάρτας επιβίωσης», μέχρι να προκύψουν οι δικές τους γειτονιές του 2050 που σε συνδυασμό με τις κοινότητες άλλων επισκεπτών, θα διαμορφώσουν την πόλη του 2050.

Σε κάθε ενότητα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν άμεσα τον αντίκτυπο των καθημερινών τους πράξεων στο περιβάλλον και παράλληλα να μελετήσουν αλλά και να εφαρμόσουν διάφορους τρόπους και τεχνολογίες που ενδέχεται μελλοντικά να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις: μεταξύ άλλων μπορούν να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο ως σύγχρονοι μηχανικοί, να ετοιμάσουν την τροφή για ένα εικονικό φουτουριστικό δείπνο, να βουτήξουν στην εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν και να γνωρίσουν από κοντά όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την διασφάλιση πόσιμου νερού.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης (μέχρι 30/9): Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 10.00-15.00

Eισιτήρια: 6 ευρώ, 4 ευρώ (παιδικό)

(Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540000)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.