Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Παρενοχλούσε ανήλικους στο ίντερνετ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικογραφία σε βάρος 32χρονου στα Ιωάννινα.

Δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου στα Ιωάννινα σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω του διαδικτύου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν προηγηθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένου προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συνομιλούσε με μαθητές στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, προσέβαλλε την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών του διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και τα στοιχεία του 32χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στα Ιωάννινα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και σε επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προέκυψε ότι διατηρούσε λογαριασμό σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής επικοινωνίας, μέσω του οποίου συνομιλούσε με πλήθος άλλων χρηστών.

Επίσης εξακριβώθηκαν οι καταγγελίες σχετικά με τις ασελγείς προτάσεις και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε και τις συνδέσεις δύο ακόμα ατόμων, εν αγνοία τους, προκειμένου να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας φορητός Η/Υ, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και δυο μονάδες εξωτερικής αποθήκευσης (USB Sticks), τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 32χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.