Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Χαράτσι στα ακίνητα από το πρώτο ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σχέδιο του υπ. Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Χωρίς αφορολόγητο όριο για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ή αγροτεμαχίων, αλλά και με τη φορολόγηση ακόμη και των κατ’ επάγγελμα αγροτών προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοστεί από το 2014 και θα επιβάλλεται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο ή στρέμμα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα ύψους 2,9 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Real News το σχέδιο έχει ήδη κλειδώσει, με εξαίρεση τους ανέργους και όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και τα στελέχη του υπουργείου θα το παρουσιάσουν εντός της εβδομάδας στα κλιμάκια της τρόικας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και εν συνεχεία να τεθεί προς έγκριση, μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, όταν καταφθάσουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών.

Το σχέδιο προβλέπει την επιβολή φόρου στα αστικά ακίνητα 2 ευρώ το τ.μ., ο οποίος θα αυξάνεται ανάλογα με την παλαιότητα, τον όροφο κ.α.

Όσον αφορά στα οικόπεδα η φορολόγηση θα είναι υψηλότερη και θα κλιμακώνεται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.