Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς καύσιμα τα σκουπιδιάρικα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες περιπέτειες απειλούν την Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων καθώς όλα τα απορριμματοφόρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να ξεμείνουν από καύσιμα μετά από απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει ως παράνομη τη λειτουργία βενζινάδικου στο αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού. Οι εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό αντιμετώπιζαν γενικότερο πρόβλημα νομιμότητας εξαρχής, καθώς ο χώρος ήταν χαρακτηρισμένος ως πράσινο.

Παρά ταύτα σήμερα περιλαμβάνουν χώρους στάθμευσης και συντήρησης για όλα τα απορριμματοφόρα του δήμου αλλά και πολλά άλλα οχήματα, ενώ σε απομονωμένο χώρο φυλάσσονται και οι κάλπες με τις οποίες διενεργούνται οι εκλογές! Εκτός αυτών, έχει δημιουργηθεί και βενζινάδικο-πλυντήριο-λιπαντήριο το οποίο τροφοδοτεί όλα τα οχήματα.

Οι προϋποθέσεις όμως για τη λειτουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης είναι ακόμη αυστηρότερες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα εξασφαλίσθηκε κονδύλι για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας για το βενζινάδικο! Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς υποστηρίζει ότι η απόφαση «δεν αναμένεται να έχει αρνητική επίπτωση στην τροφοδοσία των απορριμματοφόρων» αφού όπως λέει δεν είναι άμεσα εκτελεστή κι ότι υπάρχει χρόνος για υπέρβαση του προβλήματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.