Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

"Όμηροι" ρουσφετιών τα ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα ρουσφέτια του παρελθόντος «πληρώνουν» σήμερα τα ΑΕΙ. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, καλούνται να δώσουν κατάλογο με τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και σε ορισμένα ιδρύματα έχει ήδη κηρυχθεί «πόλεμος».

Συγκεκριμένα, στο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το οποίο πρέπει να «συνεισφέρει» με 500 υπαλλήλους, οι «Πεπονήδες» μαλώνουν με τους «Βασάκηδες» και όλοι μαζί με τους «Πάκηδες».

Με τα υποκοριστικά αυτά διακρίνουν τους διοικητικούς υπαλλήλους που μονιμοποιήθηκαν στο ίδρυμα αθρόα και χωρίς διαφανή κριτήρια, επί συγκεκριμένων υπουργών Προεδρίας: Του Αναστάσιου Πεπονή, της Βάσως Παπανδρέου και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το ίδρυμα ζούσε την εποχή της μεγάλης οικονομικής ευημερίας, των ερευνητικών κονδυλίων που διεκδικούσε και ελάμβανε των πακέτων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Τότε, εισήλθε στο ίδρυμα σημαντικός αριθμός ερευνητών, που μονιμοποιήθηκαν ως διοικητικοί υπάλληλοι. Σήμερα, ουδείς μπορεί να αξιολογήσει την ακαδημαϊκή επάρκειά τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.