Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Παλεύουν με τα «κενά» οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν επαρκούν οι αποσπάσεις και οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Τα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στην Ελλάδα οδηγούν τους προϊσταμένους να λάβουν οδυνηρές αποφάσεις.

Το πιο πάνω προκύπτει από τα όσα δήλωσε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας στην τοπική εφημερίδα «Ημερησία».

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος φέρεται να δήλωσε ότι τα κενά είναι πάρα πολλά με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά.

Ελλείψεις εκπαιδευτικών εντοπίζονται στην ειδικότητα των δασκάλων καθώς απουσιάζουν 49 εκπαιδευτικοί. Τα κενά αυτά μέχρι στιγμής δεν καλύφθηκαν ούτε με τις περιορισμένες αποσπάσεις άλλα ούτε με προσλήψεις αναπληρωτών καθώς ο κύριος όγκος των δασκάλων προσελήφθη σε νησιωτικές κατά κύριο λόγο περιοχές.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία» το υπουργείο Παιδείας αφήνει τους προϊστάμενους να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» και να πάρουν ακόμα και οδυνηρές αποφάσεις στην προσπάθεια τους να δοθούν λύσεις. Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αναγκάστηκε να λάβει τα ακόλουθα μέτρα:

-Κατανομή περισσότερων μαθητών ανά τμήμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τμήματα 27 μαθητών, ενώ μέχρι σήμερα το ανώτατο όριο ήταν 25.
-Τοποθέτηση ενός και όχι δύο εκπαιδευτικών στα ολοήμερα σχολεία άνω των 50 μαθητών, ώστε οι «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί να καλύψουν κενά σχολείων πρωινής βάρδιας.
- Φέτος μόνο δύο εκπαιδευτικοί καλύπτουν τάξεις ένταξης στο Ειδικό Σχολείο Νάουσας και στο Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας λόγω της πιεστικής ανάγκης να καλυφθούν τα κενά των Σχολείων Γενικής Αγωγής.

Το δημοσίευμα κλείνει με τη φράση του προϊσταμένου που αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος: «Φέτος διαχειριζόμαστε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.