Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Υπογράφεται η κατάργηση οργανικών θέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα υπόλοιπα υπουργεία, προκειμένου να καθοριστόυν οι καταργούμενες οργανικές και προσωπαγείς θέσεις που θα περιληφθούν στις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να υπογραφούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Αύριο, σημειώνεται, θα συνεδριάσει και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο έως τη Δευτέρα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων, για την κατάργηση συνολικά περί των 2.000 οργανικών θέσεων σε 11 υπουργεία, ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του μηνός και πριν από την άφιξη της τρόικας.

Πάντως, στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός αναφορικά με την άρνηση των πρυτάνεων να δώσουν τα στοιχεία για τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους, κάτι που αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Παιδείας.

Για την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραπέμπει στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, το οποίο δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει τη δέσμευση, που έχει αναλάβει.

Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί από τον Ιούνιο 4.300 σχολικοί φύλακες και καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, πριν λίγες ημέρες 1.700 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί, περίπου 2.000 υπάλληλοι υπουργείων και 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι από AEI, δηλαδή Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση δομών στους δήμους, απ' όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.