Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑμεΑ: Βραβείο υποκρισίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κύριε διευθυντά,
για όποιον δεν ζει σ? αυτήν την πόλη, μπορεί να φανεί ίσως φυσιολογικό. Για όποιον όμως περπατά και αφουγκράζεται τους ρυθμούς της, μάλλον ως κακόγουστο αστείο μπορεί να ακουστεί. 


Αναφέρομαι στις δύο τελευταίες αποφάσεις (κατά πλειοψηφία) του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που αφορούν η μία στη διεκδίκηση από τον Δήμο Χανίων του ευρωπαϊκού βραβείου 'Προσβάσιμη πόλη' και η άλλη στη συμμετοχή του Δήμου στην 'Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας'. 
Τι να πω; Πραγματικά μένω έκπληκτος, αφού σ? αυτούς τους τομείς ο Δήμος μας έχει κάνει βήματα? προς τα πίσω. 
Για ποια προσβασιμότητα μιλάτε κ. δήμαρχε; Σας θυμίζω ότι υπάρχουν Υπηρεσίες του Δήμου που δεν έχουν πρόσβαση άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ), όπως στο μέγαρο Πάνθεον. Σας θυμίζω τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της παλιάς πόλης (και όχι μόνο), επειδή δεν μπορούν να περάσουν από τα σοκάκια της, όχι τα ΑμεΑ, αλλά ούτε οι αρτιμελείς, λόγω της κατάληψης από τραπεζοκαθίσματα. Ή μήπως τα ΑμεΑ έχουν πρόσβαση σε συγκοινωνίες, σε κοινόχρηστους χώρους και σε υποδομές; Η τελευταία διαμόρφωση της πλατείας στον οικισμό του 'Αργουλιδέ' δείχνει την άποψη των Υπηρεσιών Δήμου για την? προσβασιμότητα. 'Πλατεία σκαλιών' πρέπει να ονομαστεί. 
Διαμόρφωση 'πλατείας σκαλιών' στον 'Αργουλιδέ'.
Τώρα για την 'Τοπική Δημοκρατία' τι να πω. Θυμίζω την περίπτωση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, που στις εκκλήσεις της 'Πρωτοβουλίας Χανιωτών' για κοινό μέτωπο διεκδίκησης από όλους τους Φορείς του Νομού, η απάντηση πάντα ήταν «θα λύσω ΕΓΩ το θέμα» κατά το «L? ?tat, c?est moi». Σε ποιες περιπτώσεις έχει ζητηθεί η γνώμη των δημοτών; Σε ποιες έχει γίνει δημοψήφισμα; Σε ποιες περιπτώσεις ο Δήμος έχει έστω στηρίξει πρωτοβουλίες δημοτών; Θυμίζω το 'άδειασμα' του Δήμου στην περίπτωση των κατοίκων της Αμπεριάς για δημιουργία χώρου πρασίνου. Ενώ στην αρχή συμφώνησε μετά είπε ότι η παρέμβαση είναι παράνομη. Τι να θυμηθώ και τι να ξεχάσω. Ευτυχώς θα είναι μόνο για μία βδομάδα και θα περάσει?
Το λυπηρό δεν είναι ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα σ? αυτά τα δύο σοβαρά θέματα στον Δήμο, τα οποία θα πρέπει να δει με περισσότερη ευαισθησία η Δημοτική Αρχή, αλλά ότι νομίζει ότι έχουν γίνει και άλματα, έτσι ώστε να ζητά συμμετοχές και? βραβεία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.