Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η ομάδα «Καβάφης» και «Γκάτσος» πήγε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα έσοδα από την επιτυχή παράσταση δόθηκαν για την ενίσχυση της «ΟΑΣΙΣ».

Σε έναν υπέροχο ναό της τέχνης και του πολιτισμού, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έδωσε την 40η παράστασή της την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 η «Ομάδα Καβάφης» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου με το φημισμένο αφιέρωμά της στον σπουδαίο αλεξανδρινό ποιητή «Κ.Π.Καβάφης- Απ’ έξω και τραγουδιστά».

Τα έσοδα από την επιτυχή παράσταση δόθηκαν για την ενίσχυση της «ΟΑΣΙΣ», μιας οργάνωσης απεξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο.

Πριν από την έναρξη της παράστασης μίλησαν ο πρόεδρος της «ΟΑΣΙΣ», Δαμιανός Δουίτσης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στους σκοπούς της οργάνωσης. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου και επικεφαλής της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ» Μπάμπης Κουλούρας απηύθυνε τον χαιρετισμό της ομάδας και ευχαρίστησε τους διοργανωτές-οικοδεσπότες για τη φιλοξενία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που είναι ιδρυτικό μέλος της «ΟΑΣΙΣ».

Ο κ. Μπουτάρης απήγγειλε με το μοναδικό- ιδιαίτερο τρόπο του έξι ποιήματα του Αλεξανδρινού. Πριν από την απαγγελία του συγκίνησε το κοινό που τον χειροκρότησε θερμά λέγοντας: «Είμαι ο Γιάννης και είμαι αλκοολικός. Είμαι καθαρός από το 1991 και ζω την υπόλοιπη ζωή μου με πλήρη συνείδηση, με πλήρη ευχαρίστηση και αισθάνομαι μέρος του ποταμού που κυλάει». Ο Αλέξης Κωστάλας προλόγισε και παρουσίασε το αφιέρωμα της «Ομάδας Καβάφης» ενώ στη συνέχεια και ο ίδιος απήγγειλε με την Ομάδα τρία ποιήματα.

Οι Συριανοί καλλιτέχνες έδωσαν μία από τις καλύτερες παραστάσεις τους, γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους στο Μέγαρο Μουσικής και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο τέλος της εκδήλωσης δέχθηκαν προτάσεις να επαναλάβουν το αφιέρωμα στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο στο Δίον και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Πρέπει να σημειωθεί ότι όπως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έτσι και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Ομάδα της Σύρου ήταν εκείνη η οποία πρώτη παρουσίασε την υψηλή ποίηση του Καβάφη.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η «ΟΑΣΙΣ» με τους εθελοντές της ενώ όλος ο συντονισμός ήταν της δημοσιογράφου Χριστίνας Ταχιάου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν από την παράσταση υποδέχονταν το κοινό στο φουαγιέ του Μεγάρου η Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και πλήθος φίλων του «Καβάφη» και της «ΟΑΣΙΣ».

Στην παράσταση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Μπάμπης Κουλούρας σκηνοθεσία και από στήθους απαγγελία, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου ερμηνεία τραγουδιών, Νικολέτα – Ρούσσου αφήγηση και οι μουσικοί Αντώνης Κονσολάκης, Ζαννής Μαραγκός, Νίκος Απέργης, Νίκος Ρούσσος, Κατερίνα Βαρδούση, Ελένη Μπαΐλη, Βαγγέλης Αραγιάννης και Γεωργία Λίτσα.

Στις αρχές Οκτωβρίου οι ομάδες «Γκάτσος» και «Καβάφης» παίζουν σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη για ενίσχυση των οργανώσεων βοήθειας των παιδιών με καρκίνο. Στις 19 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν το αφιέρωμα στο θέατρο Απόλλων στο πλαίσιο της 25ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου και τέλη Νοεμβρίου παρουσιάζουν τον Καβάφη στις Βρυξέλλες.

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση







Ο Γιάννης Μπουτάρης απήγγειλε ποιήματα



Ο πρόεδρος του Π.Σ. Άνω Σύρου απευθύνει χαιρετισμό



Ο πρόεδρος της «ΟΑΣΙΣ», Δαμιανός Δουίτσης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.