Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιδέα μιας παρέας γυναικών έγινε δωρεά στη στέγη ατόμων με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φιλανθρωπική ενέργεια με αποδέκτη το σύλλο "Άγιοι Θεοδώροι".
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από ντίσκο πάρτι που έγινε στην Κομοτηνή δόθηκαν στο σύλλογο ατόμων μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι».



Συγκινημένη από τη θερμή υποδοχή που έτυχε από την πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου ατόμων μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι», η Φωτεινή Θάνου παρέδωσε τα χρήματα που προορίζονται για τη υπό κατασκευή στέγη αυτόνομης διαβίωσης στην Κομοτηνή. Το χαρακτηριστικό αυτής της δωρεάς είναι ότι δεν προήλθε από κάποιο σύλλογο ή φορέα, αλλά από μία παρέα γυναικών. Σε μία φιλική καθημερινή κουβέντα εκφράστηκε η ιδέα να διοργανώσουν ένα πάρτι με τραγούδια της εποχής τους, 80’s. Η μία ιδέα έφερε την άλλη και το πάρτι όχι μόνο έγινε αλλά απέφερε και καρπούς για έναν ιερό σκοπό, αυτόν της κατασκευής της στέγης. Πέρα από τη διασκέδασή τους οι συμπολίτισσές μας επένδυσαν και σε έναν απώτερο φιλανθρωπικό σκοπό και κατάφεραν με τη δική τους θέληση να κινητοποιήσουν φίλους και γνωστούς για να συνδράμουν και αυτοί, ώστε η ιδέα τους να πάρει σάρκα και οστά.



Οι Φωτεινή Θάνου, Γιώργος Λαζαρίδης, Χαρούλα Συβρίδου, Νίκος Καθαρίδης, Κώστας Γαλανάκης, Στέλλα Καπόνια, Στέλλα Κάπαλου, Δέσποινα Κατετζή και πολλοί ακόμα ήταν οι άνθρωποι που εργάστηκαν εθελοντικά, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα ντίσκο πάρτι στο χώρο της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, από όπου τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δωρίστηκαν στο σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι». Η κ. Θανού παρέδωσε τα χρήματα το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου στην πρόεδρο Νατάσα Λιβεριάδου και μάλιστα η ενέργειά της αυτή συνέπεσε με τον αγιασμό και την έναρξη μίας νέας χρόνιας.



«Είμαστε μητέρες και σαν μητέρες αυτό που σκεφτόμαστε είναι τα παιδιά. Ξέραμε ότι ο σύλλογος Άγιοι Θεόδωροι είχε άμεση ανάγκη. Σκεφτήκαμε και κάνουμε τη δωρεά στο «Χαμόγελο του παιδιού» ή σε άλλους συλλόγους, αλλά αυτοί είναι πολύ μεγάλοι σύλλογοι και μπορούν να έχουν πόρους και από αλλού. Οπότε σκεφτήκαμε ότι πρέπει εμείς οι Κομοτηναίοι να προσφέρουμε στα δικά μας τα παιδιά στην Κομοτηνή». Η προσφορά αυτής της παρέας ανθρώπων συγκίνησε τη Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της από καρδιάς εκ μέρους και όλου του διοικητικού συμβουλίου, των γονιών και των παιδιών «τους ανθρώπους αυτούς για την προσπάθεια που έχουν κάνει και ξέρω, όπως με διαβεβαίωσαν, ότι θα είναι κοντά μας σε όλη την πορεία μας».



Πάντως όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας, σύλλογοι και φορείς ευαισθητοποιούνται από την προσπάθεια του συλλόγου να κατασκευάσει μία στέγη ημιαυτόνομης διαβίωσης για τα μέλη του και προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Στο σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι» κατατέθηκε και αίτημα από τον σύλλογο γυναικών των στρατώνων για διοργάνωση εκδήλωσης στις 20 Σεπτεμβρίου τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για τη στέγη.


Πηγή: http://www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.