Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Kοντά στην πλήρη ίαση από τον καρκίνο των όρχεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έδειξε βρετανική μελέτη σε παλιό χημειοθεραπευτικό φάρμακο.

Ακόμη και σε πλήρη ίαση μπορούν να ελπίζουν οι πάσχοντες από καρκίνο των όρχεων, καθώς, σύμφωνα με βρετανική μελέτη, οι δοκιμές με ένα παλιό χημειοθεραπευτικό φάρμακο έδειξαν αποτελεσματικότητα στη θεραπεία που αγγίζει το 96%!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού Cancer Research της Βρετανίας, η πλειονότητα των ανδρών που ακολούθησαν θεραπεία με την ουσία σισπλατίνη, απαλλάσσονται της νόσου και επιβιώνουν.

Η σισπλατίνη εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον 19o αι. αλλά οι επιστήμονες αντιλήφθηκαν την εφαρμογή της στην ογκολογία μετά το 1970. Αν και έχει παρενέργειες, που κυμαίνονται από ένα απλό μούδιασμα στα δάχτυλα μέχρι απώλεια της ακοής, εντούτοις παραμένει ένα από τα πιο κοινά φάρμακα κατά του καρκίνου.

Αν και τα ποσοστά επιβίωσης έχουν σημειώσει εκπληκτική πρόοδο σε σύγκριση με τη δεκαετία του ’70, όπου ήταν κάτω από το 70%, εντούτοις οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζονται όσο υπάρχει ακόμα ένα 4% που δεν καταφέρνει να επιβιώσει και θα πρέπει να βρεθούν νέες θεραπείες, οι οποίες θα είναι πιο φιλικές προς τους ασθενείς στο μέλλον.


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.