Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

«Δεν θα απολυθεί κανείς»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γεωργιάδης: Χρειάζεται να κουνήσουμε τον φόβο του Τόμσεν για να κάνουμε τα αυτονόητα.

Την ξαφνική επίθεση του πρωθυπουργού στον ΕΟΠΥΥ σχολίασε ο υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε ότι ήρθε ξαφνικά εκεί ο πρωθυπουργός. «Ήρθε να σηματοδοτήσει το πόσο σημαντικό θεωρεί να πάρουμε τα λεφτά», ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι «έχουμε δώσει ραντεβού για τις 30 Αυγούστου με τον πρωθυπουργό». Υποστήριξε ότι η εντολή του πρωθυπουργού ήταν να εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας.

«Ο πρωθυπουργός είπε να μπορέσουν οι διοικητές να είναι αποτελεσματικοί για να μπορέσουν να παραμείνουν στη θέση τους», ανέφερε τονίζοντας ότι: «όποιος δεν μπορέσει να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμά του, θα φύγει από τη θέση του».

Και επανέλαβε τη θέση του λέγοντας ότι στις 30 Σεπτεμβρίου όποιος δεν τα έχει πληρώσει, θα φύγει.

Αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο χώρο της Υγείας λέγοντας ότι: «από τη μια πλευρά λέμε ότι δεν είναι καλή η παρεχόμενη υγεία. Από την άλλη, μόλις πάει να γίνει μία αλλαγή, αρχίζουν τις αντιδράσεις. Δεν γίνονται και τα δύο. Ή έχουμε προβλήματα και να τα αλλάξουμε ή δεν θέλουμε αλλαγές».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δεν κάνω καμία σοφία. Όλα αυτά που κάνουμε, είναι σχεδιασμένα και ψηφισμένα στη χώρα εδώ και χρόνια. Από το 2000 προσπαθούμε να την κάνουμε και χρειαστήκαμε τον μπαμπούλα της τρόικας για να την κάνουμε. Ο Άδωνις δεν είναι μπαμπούλας».

Ανέφερε ακόμη ότι «δεν θα απολυθεί κανείς. Εμείς έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι το υπουργείο Υγείας εξαιρείται». Είπε ακόμη ότι τα κενά που έχουν στην Αττική είναι 2.500. «Δεν θα αλλάξουμε νομό σε αυτούς που μπαίνουν σε κινητικότητα στο χώρο της Υγείας», είπε και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανείς αλλά θα κάνουμε και προσλήψεις στο τέλος». Τόνισε πάντως ότι «Για μένα η ντροπή του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι χρειάζεται να κουνήσουμε τον φόβο του Τόμσεν για να κάνουμε τα αυτονόητα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.