Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Το περπάτημα... κάνει καλό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι άνθρωποι που περπατάνε, για να πάνε στη δουλειά τους, έχουν κατά μέσο όρο 40% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Imperial College και του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Άντονι Λάβερτι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πρώτου πανεπιστημίου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα προληπτικής ιατρικής "American Journal of Preventive Medicine", μελέτησαν περίπου 20.000 άτομα και συσχέτισαν την κατάσταση της υγείας τους με τον τρόπο που πάνε στις δουλειές τους.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούν τα πόδια τους, το ποδήλατο, αλλά και τα δημόσια μέσα μεταφοράς, έχουν μικρότερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σε σχέση με όσους πάνε με αυτοκίνητο ή με ταξί. Ειδικά, όσοι συνήθως περπατάνε ως τη δουλειά τους, έχουν 17% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση, σε σχέση με όσους πάνε με το αυτοκίνητό τους. Ακόμα, όσοι πάνε στη δουλειά με το ποδήλατο, έχουν περίπου τη μισή πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους οδηγούν.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία, είναι σημαντικοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. Γι' αυτό, όπως επισήμαναν οι ερευνητές, το να πηγαίνει κανείς με τα πόδια στη δουλειά ή με το ποδήλατο, σημαίνει ότι τελικά προστατεύει την καρδιά του από σοβαρούς κινδύνους, όπως το έμφραγμα.

Όπως είπε ο Λάβερτι, «η έρευνά μας δείχνει ότι κάνει καλό στην υγεία κάποιου το να εντάξει στην καθημερινή ρουτίνα του να πηγαίνει στη δουλειά του με τα πόδια, με το ποδήλατο ή με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, έτσι ώστε να ασκείται σωματικά. Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους, μπορεί να ωφελήσει τόσο τους ίδιους όσο και το περιβάλλον».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.