Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Ειδικά αμαξίδια πρόσβασης των ΑμεΑ σε παραλίες της Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η παραλία του Αλμυρού, καθώς και αυτή της Ελούντας, αποτελούν τις δύο παραλίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου τοποθετήθηκαν ειδικά αμαξίδια για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, και ειδικότερα για συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Έτσι, ο Δήμος Αγίου Νικολάου αποτελεί το δεύτερο Δήμο στην Κρήτη και ένα από τους ελάχιστους στην Ελλάδα, που δημιούργησαν μία τέτοια υποδομή σε παραλίες τους.

Στα αμαξίδια που τοποθετήθηκαν μπορεί να καθίσει ο λουόμενος και να μπει στη θάλασσα χωρίς υποβοήθηση, προσφέροντας του την ευκαιρία να μπορεί αυτόνομα να απολαύσει τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία θάλασσες μας.
Στα αμαξίδια που τοποθετήθηκαν μπορεί να καθίσει ο λουόμενος και να μπει στη θάλασσα χωρίς υποβοήθηση,

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, δήλωσε ότι στον κοινωνικό μας ιστό ανήκουν όλες οι ομάδες. Καμία ομάδα δεν πρέπει να αποκλείεται από τα αγαθά που για τις άλλες θεωρούνται αυτονόητα. Ελπίζουμε ότι τα ειδικά αυτά αμαξίδια θα χρησιμοποιηθούν από τα ενδιαφερόμενα άτομα, ενώ η πρόσβαση στο αμαξίδιο μέσω της ειδικής ράμπας είναι πολύ εύκολη και υπάρχει ναυαγοσώστης για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα προκύψει.

Τέλος, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ, που αποτέλεσε και το φορέα υλοποίησης, κ. Μανώλης Πεπόνης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ολοκληρώνεται έτσι μια υπόσχεση πολλών ετών, καταδεικνύοντας έτσι ότι ο Δήμος μας στέκεται δίπλα σε ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη. Σύντομα, πρόσθεσε, πρόκειται να τοποθετηθεί και τρίτο αμαξίδιο σε παραλία του Καλού Χωριού διαβάζουμε στην Ανατολή.Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.