Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

«Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαίνεται η κόντρα δήμων-υπουργείου Εσωτερικών.

Κόντρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπουργείου Εσωτερικών έχει ξεσπάσει με αφορμή τη διαθεσιμότητα. Από τη μία οι δήμοι λένε ότι είναι υπέρ της κινητικότητας αρκεί να μην γίνουν απολύσεις και από την άλλη το υπουργείο απαντά ότι θα ξεκαθαριστεί το τοπίο με τους επίορκους και τους υπαλλήλους που δεν είχαν ποτέ θέση στο Δημόσιο.

Για το θέμα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Δανιηλίδης μάλιστα ανέφερε ότι «δεν διαφωνούμε με την αξιολόγηση προσώπων και υπηρεσιών». Είπε ότι στο δήμο του ούτε χρωστάνε ούτε έχουν πάρει δάνεια.

Και πρόσθεσε: «Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε πλαίσιο. Εάν έκανα μόνος μου την αξιολόγηση θα ήταν αίολη, ευάλωτη και εύκολα αμφισβητήσιμη». Τόνισε δε ότι: «Το Μάιο λάβαμε τα στοιχεία. Από το Μάιο έχει προχωρήσει η αξιολόγηση στους δώδεκα πρώτους δήμους που έχει επιλέξει η ΚΕΔΕ με πρωτοβουλία δική τους και με έγκριση του υπουργείου για να προχωρήσει».

Ξεκαθάρισε πάντως τη θέση του ότι «είμαστε υπέρ της διαθεσιμότητας με δέσμευση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις».
Από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι: «Κάθε οριζόντια περικοπή είναι άδικη. Η διαδικασία έπρεπε να έχει ξεκινήσει από πέρυσι το χειμώνα, όμως δεν είχε ολοκληρωθεί».

Ξεκαθάρισε ότι «από εδώ και στο εξής, οριζόντιες περικοπές στην Τ.Α. δεν θα υπάρξουν. Προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στις δομές και στο προσωπικό. Έχουμε υπηρεσίες υπερστελεχωμένες και υποστελεχωμένες».

Πάντως είπε ότι αρκετοί δήμοι βρίσκονται στο κόκκινο και ότι δεν απορροφούν τα κοινοτικά κονδύλια. Επανέλαβε ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών μπορεί να παραμένει στους δήμους για ελέγχους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.