Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Δεν της έδωσαν άδεια για την κηδεία της μητέρας της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Για ανάλγητο πρόσωπο του νοσούντος σωφρονιστικού μας συστήματος» κάνει λόγο ο Θεόδωρος Μαντάς συνήγορος της κατηγορούμενης για την υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας Χρίστινας Πατεράκη. Με μια δήλωση προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση, ο κ.Μαντάς καταγγέλλει ότι η Διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού δεν έδωσε ολιγόωρη άδεια στην κατηγορούμενη για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας της. Κι αυτό παρόλο που όπως υποστηρίζει ο κ.Μαντάς η χορήγηση έκτακτης άδειας σε περιπτώσεις θανάτου συγγενικού προσώπου έως δεύτερου βαθμού αποτελεί δικαίωμα του κρατουμένου, η άσκηση του οποίου δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των οργάνων της διοικήσεως αλλά χορηγείται υποχρεωτικώς. Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αντίθετα με τη διεύθυνση των φυλακών διέκοψε προκειμένου η κ.Πατεράκη να παραστεί στη κηδεία.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε στο enikos.gr:

«Η πρόσφατη πρωτοφανής άρνηση της Διεύθυνσης των Φυλακών Κορυδαλλού και της Εποπτεύουσας Εισαγγελέως Εφετών να χορηγήσουν στην κρατουμένη Χριστίνα ΠΑΤΕΡΑΚΗ έκτακτη άδεια προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία της μητέρας της, συνιστά ευθεία και βαρύτατη παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 57 του ισχύοντος Σωφρονιστικού Κώδικα, ο οποίος κυρώθηκε με τον Ν. 2776/1999 όπου προβλέπεται ρητώς ότι η χορήγηση έκτακτης άδειας σε περιπτώσεις θανάτου συγγενικού προσώπου έως δευτέρου βαθμού αποτελεί δικαίωμα του κρατουμένου, η άσκηση του οποίου δεν εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των οργάνων της διοικήσεως αλλά χορηγείται -κατά δεσμία αρμοδιότητα-, υποχρεωτικώς εφόσον συντρέχουν οι οριζόμενες υπό του σχετικού άρθρου προϋποθέσεις.


Η πλευρά της Υπερασπίσεως της Χριστίνας ΠΑΤΕΡΑΚΗ δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ανησυχία την εξέλιξη αυτή, η οποία ανεξαρτήτως του προπεριγραφέντος παρανόμου χαρακτήρος της, αποτυπώνει πλέον εναργώς και την ύπαρξη μιας εχθρικής περιρρέουσας ατμόσφαιρας, η οποία αντανακλά κατ’ ανάγκην δυσμενώς και στην έννομη θέση της ως άνω κατηγορουμένης ως υποκειμένου της εν εξελίξει ποινικής δίκης.
Ενόψει του γεγονότος αυτού και με σκοπό την σύννομη προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων της κατηγορουμένης Χριστίνας ΠΑΤΕΡΑΚΗ, η Υπεράσπιση της τελευταίας αισθάνεται την ανάγκη να καταστήσει γνωστή προς πάσα κατεύθυνση την πρόθεσή της να προβεί στην αναζήτηση ευθυνών, ποινικών ή πειθαρχικών, όπου και αν αυτές βρίσκονται και ανεξαρτήτως του αν ενδεχομένως καταλαμβάνουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους ή/και δικαστικούς λειτουργούς.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.