Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Κραυγή αγωνίας από το Ασκληπιείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας με αφορμή την υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής, που λειτουργεί με μόνο δύο παιδιάτρους και η οποία από την 1η Ιουλίου έπαψε να συμμετέχει στη γενική εφημερία του θεραπευτηρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Δέσποινα Τοσονίδου η Παιδιατρική Κλινική είναι μια ανάσα πριν από το λουκέτο, καθώς έχει δύο παιδίατρους, εκ των οποίων η μία-που είναι και η διευθύντρια- συνταξιοδοτείται στο τέλος του έτους, ενώ η άλλη είναι επικουρική με σύμβαση ενός χρόνου.

"Η διοίκηση του νοσοκομείου μας έχει πει ότι θα έρθει ακόμη ένας παιδίατρος. Ακόμη και έτσι όμως, δεν γίνεται να καλυφθεί η εφημερία. Η Παιδιατρική Κλινική έχει κατά μέσο όρο 50 παιδιά σε κάθε εφημερία, ενώ έρχονται περιστατικά από Μαρκόπουλο και Κορωπί, καλύπτοντας βέβαια και όλα τα νότια προάστια. Στην περίπτωση που κλείσει, η πλησιέστερη Παιδιατρική είναι στο Τζάνειο νοσοκομείο και στο Παίδων "Αγία Σοφία" και "Αγλαϊα Κυριακού" λέει στην εφημερίδα "Δημοκρατία" η κυρία Τοσονίδου.

Επίσης προσθέτει: "Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτριος Κεχαγιας σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του σωματείου μας ομολόγησε ότι, εάν έως το τέλος του χρόνου δεν έρθει έστω και ένας αποσπασμένος παιδίατρος, τότε η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι το κλείσιμο της κλινικής".

Από την πλευρά του πάντως, το υπουργείο Υγείας εξηγεί ότι η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας δεν πρόκειται να κλείσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.