Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Από 6 έως 13 Ιουλίου το Nanotechnology 2013 στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με 780 τεχνολογικές παρουσιάσεις από 55 χώρες του κόσμου.

Στο επίκεντρο των παγκόσμιων επιστημονικών εξελίξεων τίθεται από το Σάββατο η Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση του πολυγεγονότος Nanotechnology 2013 (6-13 Ιουλίου). Πέρα από τα οφέλη που θα επιφέρει στην ανάδειξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εκτιμάται ότι θα αποφέρει στην πόλη έσοδα ύψους 1,5-2 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Στέργιος Λογοθετίδης, διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN, στη διάρκεια του Nanotechnology 2013 θα γίνουν 780 παρουσιάσεις από 55 χώρες του κόσμου, ενώ δυναμικό «παρών» θα δώσουν 250 ερευνητές και επιστήμονες από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στις συμμετοχές συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι του χώρου από 140 ερευνητικά κέντρα, 50 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και 125 διακεκριμένοι επιστήμονες από κάθε γωνιά της γης, με τους 20 μάλιστα εξ αυτών να είναι Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στο Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών που συμπληρώνει μία δεκαετία διοργάνωσης θα μιλήσουν ονόματα διεθνούς φήμης στον τομέα της Νανοτεχνολογίας όπως ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Andrea Ferrari που έχει διακριθεί για την έρευνά του στο γραφένιο, o καθηγητής Γιώργος Χατζηϊωάννου από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux που ηγείται της έρευνας των οργανικών ηλεκτρονικών αλλά και ο καθηγητής Buddy Rather καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Whasington που θεωρείται από τους πρωτεργάτες στο χώρο της νανοϊατρικής και των βιουλικών.

«To NANOTEXNOLOGY 2013 είναι ένα επιστημονικό και τεχνολογικό πολυγεγονός που περιλαμβάνει το 10ο Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών (9-12 Ιουλίου), το 6ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE13) ( 8-11 Ιουλίου), το 7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στις Νανοεπιστήμες τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊτρική (ISSON13) ( 6-13 Ιουλίου), την 3η Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογιών και Οργανικών Ηλεκτρονικών (EXPO 13) με τη συμμετοχή 30 εκθετών απ' όλο τον κόσμο ( 8-12 Ιουλίου), αλλά και τις ξεχωριστές συναντήσεις επιχειρηματιών με ερευνητές (matchmaking). «Ξεκινάμε δηλαδή από την εκπαιδευτική διάσταση για να φθάσουμε μέχρι και το κλείσιμο συμφωνίας μεταξύ ερευνητών και επιχειρηματιών στη διάρκεια των συναντήσεων που γίνονται στο πλαίσιο του Nanotexnology 2013», τόνισε ο κ. Λογοθετίδης.

Ωστόσο οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας που αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινή μας ζωή τα επόμενα χρόνια ήδη δημιουργούν το τελευταίο διάστημα έναν τζίρο 600-700 δισ. δολλαρίων που το 2015 αναμένεται να φθάσει στο 1 δισ. δολάρια και το 2020 στα 4 τρισ. δολάρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα σε όλο τον κόσμο την τελευταία οκταετία έχουν δημιουργηθεί 120.000 εταιρείες νανοτεχνολογικών εφαρμογών, ενώ μόνο το 2013 συστήθηκαν 40.000 σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα υπολογίζονται σε κάτω από 100 οι σχετικές εταιρείες και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λογοθετίδης τόνισε ότι «γίνεται αμέσως σαφές, ότι το πεδίο ανάπτυξης στη χώρα μας είναι τεράστιο». Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο γι αυτό και στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2013 θα παρουσιαστούν 40 ευρωπαϊκά προγράμματα με χρηματοδότηση για έρευνα της τάξης των 8-10 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.