Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ενθαρρυντικά στοιχεία για τη θεραπεία του AIDS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενθαρρυντικά στοιχεία στην έρευνα για τη θεραπεία του ιού HIV παρουσίασαν επιστήμονες στο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρίας για το AIDS που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ.

Μεταξύ αυτών ανέφεραν την ιδιαίτερα προβεβλημένη από τα ΜΜΕ περίπτωση του βρέφους από την πολιτεία Μισισίπι που, ενώ διαγνώσθηκε με τον ιό όταν ήταν στην κοιλιά της μητέρας του υποβλήθηκε σε θεραπεία με κοκτέιλ τριών φαρμάκων και σήμερα, 15 μήνες μετά το τέλος της τριπλής της θεραπείας, η μικρούλα εξακολουθεί να μην έχει κανένα ίχνος του ιού στο αίμα.

Οι επιστήμονες μετά από τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία αφήνουν να διαφανεί η πιθανότητα πλήρους εξαφάνισης του ιού στους ασθενείς ή τουλάχιστον ενός διαρκούς ελέγχου της νόσου, μιας "λειτουργική ύφεσης" όπως επίσης ονομάζεται.

Ο Τίμοθι Χένριτς της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ προειδοποιεί όμως ότι ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για θεραπευτική αγωγή καθώς όπως δηλώνει “είναι πολύ νωρίς να πούμε με βεβαιότητα ότι ο ιός εξαφανίστηκε από τον οργανισμό τους”.

Η μοναδική πλήρης θεραπεία που έχει επίσημα αναγνωριστεί μέχρι σήμερα είναι του Αμερικανού Τίμοθι Ρέι Μπράουν, του αποκαλούμενου "ασθενή του Βερολίνου". Ο Μπράουν υποβλήθηκε σε θεραπεία για λευχαιμία από ομάδα γερμανών γιατρών το 2007. Θεραπεύτηκε μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών από δότη που παρουσίαζε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη η οποία εμποδίζει τον ιό HIV να εισχωρήσει στα κύτταρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.