Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εξελίξεις στην υπόθεση υγείας του συζύγου της Έβερτ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκλεισε μεν από την πλευρά του Αρείου Πάγου η υπόθεση του νευροχειρουργού, Δημ. Ρολόγη, για τη βλάβη που υπέστη κατά το μετεγχειρητικό στάδιο ο Γιώργος Αλβέρτης, σύζυγος της Αλεξίας Έβερτ, κόρης του εκλιπόντος προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ, αλλά, ωστόσο, οι Αρεοπαγίτες εξέφρασαν αντιρρήσεις για την απαλλαγή του εν λόγω γιατρού.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την υπ΄ αριθμ 971/2013 απόφασή του, έκρινε, κατά πλειοψηφία (4-1), ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ο κ. Ρολόγης έχει ασάφειες, λογικά κενά και ελλείψεις στην αιτιολογία, που δεν επιτρέπουν στους Αρεοπαγίτες να ελέγξουν τη βασιμότητα ή μη της κατηγορίας, που του αποδόθηκε για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η πλειοψηφία του Αρείου Πάγου εξέφρασε αντίθετη θέση από αυτή του Εφετείου, κρίνοντας ότι οι γιατροί δεν έχουν ευθύνη μόνο κατά το στάδιο της επέμβασης, αλλά εξακολουθούν να έχουν ευθύνη και για την παρακολούθηση της υγείας των ασθενών κατά το μετεγχειρητικό στάδιο, έστω και εάν υπηρετούν σε άλλο νοσοκομείο.

Οι Αρεοπαγίτες έκριναν βάσιμη την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασ. Πλιώτας, στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε αθώος ο κ. Ρολόγης, όμως, αφού η παραγραφή συμπληρώθηκε, έπαυσαν οριστικά την ποινική δίωξη, με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει νέα δίκη για να κριθεί εκ νέου η αθωότητα ή μη του επίμαχου γιατρού, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας για την αποζημίωση, λόγω αδικοπραξίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρολόγης χειρούργησε τον κ. Αλβέρτη και του αφαίρεσε καλοήθη κύστη από τον εγκέφαλο. Όμως, στο σύζυγο της κυρίας Αλεξίας Έβερτ κατά το μετεγχειρητικό στάδιο προκλήθηκε βαρύτατη αναπηρία.

Ο νευροχειρουργός σε πρώτο δικαστικό βαθμό καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, καθώς η αναπηρία του κ. Αλβέρτη προκλήθηκε από αδικαιολόγητες ιατρικές παραλείψεις κατά το μετεγχειρητικό στάδιο.

Σε δεύτερο δικαστικό βαθμό ο κ. Ρολόγης αθωώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι χειρούργησε μεν τον κ. Αλβέρτη, αλλά δεν ευθυνόταν κατά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, αφού το διάστημα αυτό ήταν διευθυντής σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που χειρουργήθηκε ο σύζυγος της κυρίας Αλεξίας Έβερτ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.