Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οριζόντια ρύθμιση στεγαστικών και άλλων ενυπόθηκων δανείων, κάνοντας πράξη τη δέσμευση της κυβέρνησης για διευκολύνσεις σε πάνω από 150.000 νοικοκυριά.

Η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης, αφού πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να λάβει τις εγκρίσεις της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουνίου, οπότε, μετά τη δημοσίευση των μέτρων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι δανειολήπτες θα μπορούν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων.

Όπως είναι γνωστό, η ρύθμιση προβλέπει 48μηνη περίοδο χαμηλών καταβολών με μηνιαία δόση μέχρι το 30% του εισοδήματος και αφορά ενήμερα δάνεια, για τα οποία η εμπράγματη εξασφάλιση (εγγραφή προσημείωσης-υποθήκη) της τράπεζας πρέπει να είναι επί της κύριας κατοικίας.

Στις διατάξεις του νόμου μπορούν να περιλαμβάνονται δάνεια για τα οποία η τράπεζα δεν έχει καταγγείλει τη σύμβαση (συμβαίνει μετά τις 90 ημέρες μη καταβολής της δόσης), ενώ δεν αποκλείονται από τη ρύθμιση και δάνεια τα οποία βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό.

Έτσι, διευκολύνονται όσοι προσπαθούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι ακόμη και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.