Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Νέο τοπίο στη φορολογία ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων από το 2014, με αυξομειώσεις στους φόρους ανάλογα με την έκταση, το είδος και την τοποθεσία του ακινήτου, φέρνει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να παρουσιαστεί στην αυριανή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.

Το σχέδιο για το νέο καθεστώς φορολογίας προβλέπει ελαφρύνσεις μέχρι και 91% σε σχέση με το "χαράτσι" της ΔΕΗ για όσους έχουν μόνο πρώτη κατοικία χαμηλής και μεσαίας αξίας, της τάξης των 150.000-200.000 ευρώ σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης.

Αντίθετα, το φορολογικό βάρος μεταφέρεται στις πολυτελείς και μεγάλες κατοικίες που βρίσκονται κυρίως σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές, στους μεγαλοκτηματίες και κατασκευαστές με αδιάθετα διαμερίσματα καθώς και στους ιδιοκτήτες με κενά εμπορικά ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται.

Αισθητά υψηλότερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν όσοι έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη, μεγάλα αστικά κέντρα της επαρχίας, τουριστικές, παραθαλάσσιες και εμπορικές περιοχές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.