Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Δολοφόνησαν τον αδερφό της επειδή κατήγγειλε τους βιαστές της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δραματική ιστορία μιας ανήλικης που έπεσε θύμα βιασμού στο Πακιστάν.

Ο γενναίος αγώνας ενός ανήλικου κοριτσιού που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο χωριό της στο Πακιστάν, είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Sundance, και την περασμένη εβδομάδα μεταδόθηκε για πρώτη φορά στην αμερικανική τηλεόραση.

Οι συγχωριανοί της 13χρονης Kainat Soomro τής έβαλαν την «ταμπέλα» της «kari», δηλαδή της «μαύρης παρθένας». Μάλιστα, παρότρυναν την οικογένειά της να τη σκοτώσουν για να απαλλαγούν από το βάρος της ντροπής, όταν εκείνη το 2007 κατήγγειλε ότι την είχαν βιάσει τέσσερις άντρες.

Οι συγγενείς του ανήλικου κοριτσιού όμως αρνήθηκαν να της γυρίσουν την πλάτη και ορκίστηκαν να τη βοηθήσουν να δικαιωθεί και να σταθούν στο πλάι της, στο δύσκολο αγώνα που επέλεξε σε πείσμα των «ηθικών νόμων» που ισχύουν εδώ και αιώνες στη χώρα της.

Από το 2007 μέχρι σήμερα, ο εφιάλτης της Kainat μοιάζει ατελείωτος, γράφει δημοσίευμα της Daily Mail. Η οικογένειά της εκδιώχθηκε από το χωριό Dadu, όπου ζούσε, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους.

Ο πατέρας και ένας από τους αδερφούς της έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού, ενώ ένας άλλος αδερφός της είχε εξαφανιστεί για τρεις μήνες και τελικά βρέθηκε δολοφονημένος.

Οι δράστες του βιασμού δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για το έγκλημα που διέπραξαν. Ο δικαστής απέδωσε τις κατηγορίες της «σε αποκυήματα της φαντασίας της».

Μετά την αθώωσή τους, οι δράστες του βιασμού –όπως φαίνεται στο βίντεο- κουβεντιάζουν λέγοντας ότι η Kainat έπρεπε να «μείνει σπίτι της ήσυχη και να μη μιλήσει».

Η 19χρονη σήμερα Kainat ζει με την οικογένεια της σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Καράτσι. «Χάσαμε τα πάντα» δήλωσαν στην ιστοσελίδα news.com.au.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εκτός νόμου στο Πακιστάν» (Outlawed in Pakistan) μιλά για το δύσκολο αγώνα της Kainat για δικαιοσύνη.

«Μου είπαν ότι δεν είμαι πραγματικός άντρας. Ότι απέτυχα να ακολουθήσω την παράδοση. Ότι έπρεπε να έχω σκοτώσει την αδερφή μου» είπε ο αδερφός της Sabir στους κινηματογραφιστές Habiba Nosheen και Hilke Schellmann.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.