Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Θέτει θέμα προσθήκης των ΑμεΑ στο αντιρατσιστικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το θέμα της προσθήκης των ατόμων με αναπηρία, των ψυχικά ασθενών αλλά και των ηλικιωμένων στο πεδίο εφαρμογής του νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας θα θέσει το ΠΑΣΟΚ όταν η πρόταση νόμου συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Νωρίτερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, αναφορικά με το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

"Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Κιλκίς, η επιστολή της ΕΣΑμεΑ με το αίτημα να συμπεριληφθούν στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της πρότασης νόμου για την “καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας” και τα άτομα με αναπηρία καταδεικνύει το εύρος της απειλής που αποτελεί για την κοινωνία μας η άνοδος της ακροδεξιάς και των νεοναζιστών", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την εν λόγω επιστολή.

"Θύματα των ναζί ήταν οι ανάπηροι, ήταν οι πάσχοντες από ψυχικές ασθένειες. Σήμερα οι απόγονοί τους μιλούν για ευγονική και για "ελαττωματικά πλάσματα".
Το ΠΑΣΟΚ βλέπει θετικά την προσθήκη των ατόμων με αναπηρία, των ψυχικά ασθενών αλλά και των ηλικιωμένων στο πεδίο εφαρμογής του νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας και θα θέσει το θέμα όταν η πρόταση νόμου εισαχθεί για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή", προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.