Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ημερίδα Νευρο-ουρολογίας στη Λάρισα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Σάββατο 25 Μαίου με πρωινή και απογευματινή συνεδρίες.

Η «νευρογενής κύστη» είναι μία πολύπλοκη κλινική οντότητα που αναφέρεται στις διαταραχές της ούρησης των ατόμων με νευρολογικά προβλήματα.

Οι νευρολογικοί ασθενείς παρουσιάζουν ένα μεγάλο εύρος διαταραχών της ούρησης, από την ακράτεια ούρων μέχρι την ατελή κένωση της κύστης.

Για τους ειδικούς γιατρούς (ουρολόγους, νευρολόγους, ιατρούς αποκατάστασης κ.α.) αλλά και τους λοιπούς επαγγελματίες υγείας, που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτού του είδους τους ασθενείς, η ορθή αξιολόγηση και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της νευρογενούς κύστης αποτελεί πρόκληση.

Οι ασθενείς, εξ άλλου, βιώνουν τις νευρογενείς διαταραχές της ούρησης χωρίς, πολλές φορές, να μπορούν να αντιληφθούν ότι το ουροποιητικό τους σύστημα λειτουργεί πλέον διαφορετικά μετά τη νευρολογική επιβάρυνση και αυτό μπορεί να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη θεραπεία.

Κατά συνέπεια, η ορθή αξιολόγηση του προβλήματος από το θεράποντα και η ενημέρωση του ασθενούς με νευρογενή κύστη, ώστε να ευαισθητοποιηθεί και να συνεργασθεί στο θεραπευτικό πλάνο, αποτελούν τις δύο βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία της θεραπευτικής αγωγής.

Το Τμήμα Νευροουρολογίας, Ουροδυναμικής και Γυναικολογικής Ουρολογίας (ΟΝΟΓΟ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), σε συνεργασία με την Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, στην πόλη της Λάρισας το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, Ημερίδας Νευροουρολογίας με τίτλο: «Η νευρογενής κύστη αποκαλύπτεται».

Η ημερίδα αποτελείται από δύο συνεδρίες. H πρωϊνή συνεδρία, που θα γίνει στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής από 9πμ-2μμ, είναι ένα σεμινάριο βασικής Νευροουρολογίας και απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας που αντιμετωπίζουν ασθενείς με νευρογενείς διαταραχές της ούρησης.

Η απογευματινή συνεδρία, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Larissa Imperial από τις 6-9 μμ, είναι μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με σκοπό την ενημέρωση, με απλά λόγια, κυρίως όμως τη συζήτηση, ώστε το σύνθετο αυτό πρόβλημα να «αποκαλυφθεί» σ’ όλες του τις πτυχές.


Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.