Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 11χρονου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τελική εκτίμηση θα γίνει αφού αποσωληνωθεί
.
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη, κατάσταση ο 11χρονος Ρώσος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Κρήτη.

Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση, αναφέρουν οι γιατροί σε σημερινό ιατρικό δελτίο.

«Στο Νοσοκομείο Παίδων έγινε άμεση εκτίμηση και ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο για περαιτέρω αντιμετώπιση των τραυμάτων. Η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού. Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επίσης από την Παιδοχειρουργική Ομάδα για τα λοιπά τραύματα» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία.

Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας του 11χρονου Ρώσου ασθενούς που νοσηλεύεται στο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) αναφέρει ότι:

«Ο ασθενής διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης στις 03:20 στις 15/05/2013 με πολλαπλά τραύματα από νήσον όργανο, στον θώρακα, την ράχη και τα κάτω άκρα. Έγινε άμεση αντιμετώπιση των κακώσεων, διασωλήνωση του ασθενούς και παροχέτευση του πνευμοθώρακα. Με εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άμεσα διακομίσθηκε στις 08:30 στο Νοσοκομείο ΓΝΠΑ "Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ" από το ΕΚΑΒ με C130».

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του νοσοκομείου με την βοήθεια μεταφραστών από το υπουργείο Εξωτερικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.