Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η αναμονή για την ειδικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από 2 μήνες έως και 5 ή και περισσότερα χρόνια μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν για να κάνουν ειδικότητα στη χώρα μας οι απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών. Η αναμονή βέβαια εξαρτάται από το αντικείμενο της ειδικότητας. Για όσους, όμως, δεν επιθυμούν να περιμένουν υπάρχει η δυνατότητα λήψης ειδικότητας στο εξωτερικό με απαραίτητη προϋπόθεση να ξέρει ο υποψήφιος τη γλώσσα της χώρας όπου επιθυμεί να κάνει ειδικότητα καθώς και να πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται.

"Σε ορισμένες χώρες οι υποψήφιοι για ειδικότητα πρέπει να περάσουν από εξετάσεις, σε άλλες χώρες γίνονται δεκτοί μόνο με την αποστολή του βιογραφικού και σε άλλες ζητείται προϋπηρεσία. Για παράδειγμα στην Ελβετία χρειάζεται προϋπηρεσία, ενώ στη Γερμανία οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί μετά από αποστολή βιογραφικού. Στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αμερική γίνονται δεκτοί κατόπιν εξετάσεων. Στη Γαλλία επιλέγονται για την ειδικότητα ανάλογα με τη βαθμολογία που πήραν στις εξετάσεις, συμπληρώνοντας κάτι ανάλογο με το μηχανογραφικό των πανελληνίων εξετάσεων" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύμβουλος σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ, Κική Ματσούκα.

Εκείνο που συνιστά η κ. Ματσούκα στους φοιτητές ιατρικής είναι να μάθουν καλά μία ξένη γλώσσα και να συμμετέχουν σε Erasmus στη χώρα που επιθυμούν να κάνουν μελλοντικά ειδικότητα, ώστε να εξοικειωθούν με το σύστημα που ισχύει εκεί και να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν δεκτοί σε μία ειδικότητα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.