Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

«Κούρεψαν» χρέος 68.000 ευρώ σε συνταξιούχο στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας πήρε την εν λόγω απόφαση.

Αδυνατούσε συνταξιούχος δανειολήπτης να πληρώσει τις τραπεζικές του οφειλές αλλά το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας τον δικαίωσε. Πρόκειται για 60χρονο συνταξιούχο του ΙΚΑ με ανάπηρη σύζυγο και γιο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.
Η απόφαση του ειρηνοδικείου αποτελεί «σταθμό» για την εκδίκαση αντίστοιχων υποθέσεων και δίνει ελπίδα και προοπτική σε χιλιάδες οικογένειες με άτομα με αναπηρία.

Η απόφαση
Με την υπαρ 81/2013 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, δικαίωσε συνταξιούχο δανειολήπτη, του οποίου το χρέος «κουρεύτηκε» κατά 68.711ευρώ ενώ... έσωσε και την περιουσία του.

Ο δανειολήπτης έχει χρέος σε τρεις τράπεζες, συνολικού ύψους 201.411,41 ευρώ, που όμως αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις λόγω μείωσης της σύνταξης του την τελευταία τριετία, αλλά και των χρημάτων που χρειάζεται στο να διαθέτει βοηθό της εξυπηρέτησης των μη δυναμένων μελών της οικογένειας του, να αυτοεξυπηρετηθούν.

Το δικαστήριο βλέποντας αυτά που υφίστανται ο δανειολήπτης, αποφάσισε να ρυθμίσει το χρέος του ως εξής:

1) Χορηγώντας του τετραετή περίοδο χάριτος για την πληρωμή δόσεων, για την διάσωση της κυρίας κατοικίας του

2 )Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία του δανειζομένου, προσδιορίζοντας καταβολές δόσεων 20ετίας των 390 ευρώ, μηνιαίως

3) Με καταβολές τετραετίας 48 μηνών των 500 ευρώ μηνιαίως, απαλλάσσοντας τον δανειολήπτη από το υπόλοιπο, δίνοντας του την ευκαιρία να «γλυτώσει» από την ρευστοποίηση κινητή και ακίνητη περιουσία, μα προπάντων να πετύχει σωστή και ανθρώπινη λύση «κουρεύοντας» το χρέος του κατά 68.711 ευρώ.

Τέλος, η ένωση αναφέρει ότι η απόφαση αυτή δεν δικαίωσε μόνο την οικογένεια του δανειολήπτη, βοηθώντας την κυριολεκτικά να ανασάνει από την δυσκολία που περνάει από τα μέλη της που είναι σε κατάσταση αναπηρίας, αλλά και όλη την κοινωνία της Ιεράπετρας, που περίμενε «να βγουν» τέτοιες αποφάσεις για να διαλύσουν το κλίμα της ανασφάλειας, της απαισιοδοξίας, μα προ πάντων της καχυποψίας και της παραπληροφόρησης.


Πηγή: http://prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.